Afbeelding

9e zangseizoen Vox Five vol bijzondere optredens; zangliefhebbers welkom

· leestijd 1 minuut Cultuur

Vanaf maandag 5 september worden de stembanden weer gesmeerd en zetten de zangers van het vijfstemmig koor Vox Five de muzikale puntjes weer op de i. Dan gaan de repetities van start die doorgaans 1x per veertien dagen op de maandagavond plaatsvinden. Met een aantal bijzondere optredens in het vooruitzicht, waaronder een speciaal ‘basiliek’ concert, optredens tijdens KIOK en de Hanzedagen, zal er weer hard gewerkt worden aan de harmonieuze klanken en uitbreiding van het repertoire.

Er wordt echter niet alleen hard gewerkt; Vox Five staat ook voor gezelligheid, saamhorigheid en vooral lekker zingen. Het koor is in september 2008 opgericht vanuit de filosofie ‘Je hoeft niet te kunnen zingen om bij een koor te komen, want zingen kun je leren'. Het gaat er vooral om lekker met elkaar muziek te maken en daaraan heel veel plezier te beleven. En dat doen de leden van Vox Five alweer zo’n 8 jaar. Onder leiding van dirigent en muzikaal genie Anton Jansma zingt Vox Five vette pop- en rocknummers maar ook gevoelige ballads uit de jaren zestig tot nu. Dat varieert van nummers van Michael Jackson, Queen en The Beatles tot Adèle, Fun en Gavin Degraw.

Heb je altijd al in een koor willen zingen of wil je eens proeven hoe het is om in een leuk en gevarieerd koor te zingen, dan ben je van harte welkom, zowel mannen als vrouwen. Om bij Vox Five te zingen is geen bijzondere muziekkennis of zangvaardigheid vereist. Ook wordt er niet van bladmuziek gezongen; nummers worden door leden ingestudeerd met behulp van MP3-tjes. Deelname aan één van onze repetities verplicht je tot niets, maar geeft je de mogelijkheid kennis te maken met de sound van Vox Five en te ervaren hoe leuk en ontstpannen samen zingen eigenlijk is. De repetitie van 5 september begint om 19.45 uur en vindt plaats in het gebouw ‘De Riette’ aan de Noordweg 129 te Kampen. Zie voor uitgebreide informatie: www.voxfive.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.