Sinterklaas online in uw huiskamer met een kinderbingo!

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Dit jaar is er geen bezoek aan het Sinterklaashuis of Pietendorp mogelijk zoals de mensen uit de gemeente Kampen en daarbuiten van het Sinterklaashuis gewend zijn. Voor iedereen is 2020 een rare tijd, ook voor Sinterklaas en zijn Pieten. De dames van het Sinterklaashuis hebben niet stil gezeten en hebben het toch voor elkaar gekregen om binnen de regels wat te kunnen organiseren. Met hulp van de gemeente, ondernemers, intochtgroep IJsselmuiden en Sinterklaas Kampen zijn zij aan de slag gegaan.

Op zaterdag 21 november is er een online bingo met Sinterklaas. Wie hier aan mee wil doen kan zich opgeven via sinterklaashuiskampen@hotmail.com vol = vol!
“We hopen zo dat we zoveel mogelijk kinderen toch blij kunnen maken en toch een feestelijk moment kunnen bezorgen samen met het gezin.”
De prijzen worden aangeboden door Mulder tweewielers IJsselmuiden, Outdoorspeelgoed Kampen, Gastouderburo Tante Vroesh en Intertoys. We gaan ook ons best doen om hierbij Amerigo aanwezig te laten zijn al is dit nog even op moment van schrijven twijfelachtig.


MEMORYSPEL VOOR ALLE KINDEREN VAN GROEP 0 T/M 4

Eerdere jaren hebben ze een boek uitgegeven, die met veel enthousiasme werd ontvangen. Dit jaar hadden de dames van het Sinterklaashuis het idee bedacht om een Sinterklaas memoryspel te maken.
Iris Boter, Idem Dito en Zalsman hebben zich weer ingezet om dit mogelijk te maken. Op 9 november wordt dit aan alle kinderen op de basisschool van groep 0 t/m 4 uitgedeeld. Alle 18 ondernemers die dit spel mogelijk hebben gemaakt krijgen de primeur want die delen ze vanaf 7 november uit.

Mail aan Sinterklaas
De kans dat je Sinterklaas en zijn Pieten in levende lijve tegen komt is beperkt waardoor je niet makkelijk je verlanglijstje/tekening kunt geven of gewoon even een praatje met hem kunt maken. Daarom heeft Sinterklaas een mailadres aan gemaakt zodat je een mail naar Sinterklaas kunt sturen.  Sinterklaaskampen@hotmail.com  waar je je verlanglijstje en/of tekening heen kunt sturen. ook je vragen stellen die je maar wil. Sinterklaas zal alle mailtjes beantwoorden.

Posters
Misschien ook leuk om dit met je klas samen te doen? Bij verschillende ondernemers komen posters te hangen die teken- en fotopiet  hebben gemaakt, met daarop een boodschap. Zo wil Sinterklaas aan de kinderen laten weten dat hij en zijn Pieten aan de kinderen denken.

Op deze wijze hopen de dames van het Sinterklaashuis samen met de ondernemers en alle andere betrokken organisaties toch hun steentje bij te dragen om de inwoners van de gemeente Kampen een leuke sinterklaas tijd te bezorgen.

Volgend jaar hopen we weer iedereen in goede gezondheid in het Sinterklaashuis te kunnen begroeten.

Voor vragen of opgave voor de bingo kunt u mailen naar sinterklaashuiskampen@hotmail.com

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden