Jan Hage achter de klavieren
Jan Hage achter de klavieren Jan Hage

Jan Hage vervangt Vincent de Vries in Bovenkerk Kampen

Ingezonden Ingezonden

Kampen - Organist Jan Hage  geeft op woensdag 12 augustus een orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen. Hij neemt de honneurs waar voor Vincent de Vries, die al zijn orgelconcerten deze zomer heeft moeten annuleren.

De Vries zag zich genoodzaakt zijn reis naar Nederland te annuleren vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in de afgelopen weken. Daarbij maken de strenge quarantaine-eisen die bij terugkomst in Zuid-Korea gelden, het hem onmogelijk om zijn werkzaamheden op de Yonsei University weer op tijd te kunnen aanvangen.

Jan Hage brengt werken ten gehore van Johann Sebeastian Bach en Max Reger. Verder zal Hage de gehele Symphonie 1 Op. 42 van Alexandre Guilmant uitvoeren. Ook twee delen uit de Symphonie Passion Op. 23. (Nativité en Resurrection) van Marcel Dupré worden op het Hinsz-orgel uitgevoerd.   Daarnaast heeft ook koraalmuziek van Jan Zwart en van Willem Mudde op het programma staan. Het concert vangt aan om 20.00 uur.

Het concert in de Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De entreeprijs is  € 12,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Aanmelden via https://www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!