Roelof Marskamp krijgt het eerste exemplaar van de tweede druk van 'Geen dag zonder de IJssel' van schrijver Wim Eikelboom.
Roelof Marskamp krijgt het eerste exemplaar van de tweede druk van 'Geen dag zonder de IJssel' van schrijver Wim Eikelboom. Foto: Wim Eikelboom/Rivierverhalen

Tweede druk ‘Geen dag zonder de IJssel’voor boer Roelof Marskamp uit Wilsum

Nieuws Ingezonden

Boer Roelof Marskamp uit Wilsum kreeg een exemplaar cadeau van de tweede druk van ‘Geen dag zonder de IJssel’ uit handen van de schrijver Wim Eikelboom. De boerderij van Marskamp prijkt namelijk op de omslag van het boek.

Al vier generaties heeft familie Marskamp een boerenbedrijf in de uiterwaarden langs de allerlaatste bocht van de IJssel; een paar kilometer voordat de rivier uitmondt in het Ketelmeer. Van boven af levert dat een prachtig beeld op, dat gekozen is voor de omslag van de tweede druk van ‘Geen dag zonder de IJssel’.

Het boek kwam negen maanden geleden uit en ging grif van de hand. Daarom is nu een tweede druk verschenen. ‘Wekelijks krijg ik warme reacties van mensen die er blij mee zijn’, zegt samensteller en IJssel-liefhebber Wim Eikelboom. ‘Het is een feest van herkenning om elke dag vanuit een andere invalshoek iets te weten te komen over de rivier. Laatst vertelde iemand dat hij er dagelijks uit voorleest aan zijn vader in het verpleeghuis.’

‘Geen dag zonder de IJssel’ is verkrijgbaar in elke boekhandel.