Deze bijdrage van Ondernemen in Kampen is geschreven door ondernemer Nardus Koster.
Deze bijdrage van Ondernemen in Kampen is geschreven door ondernemer Nardus Koster. Foto: Aangeleverd

Ondernemen in de binnenstad van Kampen is een uitdaging

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

De leegstand wordt steeds verder teruggedrongen, met winkels als Luanto en Kiekoo en met de komst van, een omstreden, tweede fietsenstalling in de Oudestraat wordt het aanbod breder en de mogelijkheden gevarieerder. Toch zijn er nog altijd veel productgroepen onderbelicht. 

Het zogenaamde bruingoed, versterkers – televisies – radio’s – etc., is al enige tijd verdwenen uit de binnenstad en ook schoenen, het hogere segment dameskleding, muziekinstrumenten, fietsen en een materialen & gereedschappen winkel is nog wel behoefte aan.

Kappers, barbiers, opticiens, speelgoedwinkels, sportzaken en telefoonwinkels hebben we wel voldoende, lijkt me! Met de komst van een tweede fietsenstalling ontstaat er op straat ook meer ruimte om een interessante invulling te geven aan een sfeervol winkelgebied. Meer planten en groen en hier en daar een zitje. De fietsenstalling zal zeker bijdragen  aan een vermindering van de chaos op straat en het aantal fietsbewegingen in de straten waar dat overigens ook niet toegestaan is tussen 9.00 en 18.00 uur.

Opvallend is ook de nog altijd gestage toename van het aantal eettentjes en kleine terrasjes. Ze komen de gezelligheid ten goede, maar je zou zeggen dat er toch een keer een verzadigingspunt is bereikt. Hoewel? De komst van een Grieks restaurant zou door mij wel gewaardeerd worden. Met het verdwijnen van Sirtaki zijn we in Kampen aangewezen op Griekse restaurant in de omgeving. 

Bijkomend nadeel van de explosieve uitbreiding van het grote aantal eettentjes is ook het aantal zaken wat als belangrijkste activiteit het bezorgen van maaltijden heeft. In een winkelgebied waar, zoals al eerder opgemerkt, tussen 9.00 en 18.00 uur niet gefietst mag worden en helemaal nooit met een brommer mag worden gereden, is het bezorgen natuurlijk een uitdaging op zich. Met de focus op bezorgen zouden deze bedrijven juist buiten het winkelgebied gevestigd moeten worden. Zoals Domino’s pizza en de Spare rib express dit ook al succesvol doen.

De komst van nieuwe winkels wordt door de omliggende ondernemers natuurlijk toegejuicht.

Het zorgt niet alleen voor meer aanloop en gezelligheid in dat deel van de straat, het geeft ook weer kansen om met elkaar acties te organiseren. Vergeet niet om je als nieuwe winkelier gelijk aan te sluiten bij de Kampen cadeau Bon. Dé kadobon waar je iedereen blij mee kunt maken. Als cadeau voor bewezen diensten, een verjaardag, een huwelijkscadeau, etc.

Over huwelijk gesproken! Aan de Oudestraat 168 heeft afgelopen vrijdag 15 september Laliza Bridal Boutique haar deuren geopend. De speciaalzaak in bruidsmode. Dit deel van de Oudestraat heeft er dus weer een fijne collega bijgekregen en daar liggen meteen veel extra kansen. Met een banketbakker, Chocolaterie, kappers en bloemenzaken in de directe omgeving. Allemaal ingrediënten voor een perfecte trouwdag.

Ondernemen is een uitdaging en daar maken we graag een feest van!

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39