Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: Wat was voor jou de reden om in Kampen te komen wonen?

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kampen groeit en dat komt voornamelijk omdat er steeds meer mensen naar Kampen komen om er te gaan wonen. En er zijn evenzoveel redenen waarom de keuze op Kampen valt om te gaan wonen.

Vanwege werk, de studie, omdat de kinderen/ouders er ook wonen, omdat er toevallig iets beschikbaar kwam wat binnen het gewenste plaatje paste, etc. Leuk om te horen dat mensen kiezen voor Kampen nadat ze een bezoek gebracht hadden aan een evenement. De Kamper-ui(t)-dagen, Kerst In Oud Kampen of een andere feestelijke gebeurtenis. Plots werden ze verliefd op die prachtige Hanzestad aan het water en vanaf dat moment werden er herhaaldelijke  pogingen ondernomen om een eigen stekje te vinden, binnen de grenzen van de binnenstad, een leuk boerderijtje op Kamper Eiland of een nieuwe woning om Het Onderdijks. De één komt voor de cultuur, de ander voor de rust, de vriendelijkheid van de inwoners, de gemoedelijke sfeer, maar ook wel de prijsvriendelijkheid van het huizen aanbod. Een burgemeester die zijn liefde voor Kampen niet onder stoelen of banken steekt.

Het mooiste meisje van de klas

Natuurlijk hoor ik ook wel verhalen van nieuwe inwoners die stomweg nergens anders een acceptabele woning konden vinden en uit nood maar in Kampen zijn gaan wonen. Op mijn vraag of ze daar spijt van hebben gekregen, kreeg ik slechts eenmaal een bevestigend antwoord. De rest vond uiteindelijk allemaal z’n draai in Kampen en geniet van al het moois wat ze er hebben gevonden. Ook een groep die de afgelopen jaren flink is toegenomen zijn de mensen die hier zijn komen wonen vanwege het goede zorgaanbod. Mensen die soms alle lange tijd met hun ziel onder arm rond aan het zwerven waren en hier naast een woonruimte ook werk aangeboden hebben gekregen, of dagbesteding.

Bedrijven met een aanbod in dagbesteding zijn dan ook flink toegenomen, o.a. de winkels van PGVZ – geWOON! aan de Oudestraat. Maar ook op andere plaatsten in onze gemeente is het aanbod fors toegenomen en daar hebben we allemaal wat aan. Minder leegstand zorgt voor een gezelligere binnenstad, het zorgt ook voor een gevarieerder winkelaanbod en de mensen die daar werken en/of dagbesteding krijgen hebben een zinvolle besteding van hun dag. Win-win-win!

Welke reden je ook hebt om in Kampen te komen wonen, ik hoop dat je een welkom gevoel ervaart en je weg kunt vinden in onze mooie Hanzestad. En, als je er nog een beetje moeite mee hebt om je draai te vinden, meld je dan aan als vrijwilliger bij één van de vele organisaties. Je krijgt er de  garantie bij dat je heel snel je draait zult gaan vinden. (Kerst In Oud Kampen/Full Color Festival/Avond 4Daagse/De Mooiste Dag van Live Life/Sportverenigingen/Wijkverenigingen/De Groene Loper)

Welkom in Kampen!