Afbeelding
Foto: Eigen foto

Column Ondernemen in Kampen: Wie geeft bij jou de plantjes water in de vakantie?

· leestijd 1 minuut Algemeen

Nog een paar dagen aftellen en dat staat de zomervakantie voor de deur. Door de heftige inflatie kost een vakantie dit jaar flink wat meer centen. Vrijwel alles is duurder geworden. Dat geldt ook voor vakanties, uitjes en ander zomervermaak. Ondanks de sterk toegenomen prijzen gaan we massaal op vakantie. Bijna 11.5 miljoen Nederlanders pakken deze zomer hun koffers om een week of langer op vakantie te gaan. Maar hoe houd je jouw vakantie betaalbaar?

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders tijdens de vakantie meer geld uitgeeft dan ze van tevoren hadden gepland? Mijn tip: gebruik je creativiteit om andere manieren te ontdekken om je vakantie te vieren. Een kleiner budget hoeft een vakantie vol onvergetelijke ervaringen en mooie herinneringen niet in de weg te zitten. Maak vooraf een begroting, houd tijdens je vakantie een beetje in de gaten hoe het gaat met je uitgaven ten opzichte van jouw begroting en vergeet voorafgaand aan jouw vakantie niet te controleren in hoeverre deze aansluit bij je vakantie. Hiermee voorkom je vervelende tegenvallers achteraf.

Tips om te besparen tijdens je vakantie
Plan je tankbeurten onderweg slim in en ga op zoek naar een betaalbaar tankstation in de buurt van je verblijf. Bij toeristische attracties betaal je altijd de hoofdprijs. Neem bijvoorbeeld je eigen snacks en drinken mee. Of vul je eigen fles met kraanwater. Je bespaart niet alleen veel geld, je bent ook nog eens heel milieubewust en gezond bezig

Ga in gesprek met locals. Medewerkers, gidsen en taxichauffeurs kunnen je vaak de beste tips geven als het gaat om mooie plekken, leuke betaalbare activiteiten en goed eten. Hierdoor kom je meestal op de leukste en vaak ook betaalbare plekken. Geef je niet zomaar op voor standaard excursies, maar plan je eigen uitjes. Veel voordeliger en  avontuurlijker. Ik heb zelf via Tripadvisor heel wat pareltjes ontdekt.

Mocht je toch een excursie, attractie of museum willen bezoeken? Boek dan via de website van het land zelf of gebruik een toeristenkaart dan ben je vaak goedkoper uit. Bestel je e-tickets vooraf; ze zijn meestal goedkoper dan een kaartje aan de kassa en je bent vaak sneller binnen. Check ook altijd dealsites voor acties en kortingen op je plek van bestemming.

Ga je graag uit eten? Eet dan tussen de middag eens uitgebreide warme lunch, dat is voordeliger dan een diner. ’s Avonds kun je dan volstaan met een broodje of salade. Probeer eens streetfood in plaats van een luxe etentje. Volg je neus, ga af op de lekkere geur en kijk vooral waar de locals in de rij staan.
Reis je buiten Europa? Voorkom dan duur data verbruik door vooraf een virtuele E-sim of ter plekke een prepaid kaart te kopen.

Doe wat bij jou en je budget past
Met een planning, slimme keuzes en de nodige creativiteit en flexibiliteit kun je nog steeds genieten van een prachtige en welverdiende vakantie. Maar onthoud: lever nooit in op de dingen die voor jou het allerbelangrijkst zijn. Deze zijn voor iedereen weer anders.

Ik wens je een geweldige zomervakantie. Of je nu op reis gaat of thuisblijft. Want zeg nou zelf in Kampen wonen voelt toch ook als vakantie?

Jenneke Palland
Trotse moeder en inwoonster van Kampen
Business Development Manager Rabobank

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.