Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Van Kom in de Kas tot de opening Hanzejaar. Wat is er dit weekend te doen in Kampen?

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen biedt een gevarieerd programma voor een ieder die op zoek is naar activiteiten. Van concerten tot vrijwilligerswerk en van gezinsvieringen tot bingo-avonden, er is voor elk wat wils. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die de komende dagen plaatsvinden. Uiteraard is dit overzicht ook terug te vinden in onze agenda.

Passieconcert in De Herberg | Grafhorst - Vrijdag 31 maart 2023 19:45 t/m 21:15

Op deze vrijdagavond kun je genieten van het Passieconcert in De Herberg in Grafhorst. Een prachtige muzikale avond die je niet wilt missen.

Dansparel: Vanishing Point in Stadsgehoorzaal | Kampen - Vrijdag 31 maart 2023 20:15 t/m 21:15


Bijschrift - Foto Rob Hogeslag

Voor de dansliefhebbers is er op vrijdagavond ook de voorstelling “Vanishing Point” in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Een indrukwekkende dansvoorstelling die je meeneemt naar een andere wereld.

Repair Café in De Haven (v Heutszplein) | Kampen - Zaterdag 1 april 2023 9:30 t/m 12:00

Op zaterdagochtend kun je in De Haven terecht voor het Repair Café. Hier kun je samen met vrijwilligers je kapotte spullen repareren. Zo gaat er minder snel iets de prullenbak in en leer je nieuwe mensen kennen.

Opening ‘Kom in de Kas’ op zaterdag 1 april - Zaterdag 1 april 2023 9:30

Zaterdagochtend vindt de opening van ‘Kom in de Kas’ plaats. Tijdens dit evenement kun je een kijkje nemen bij verschillende kwekerijen en kom je alles te weten over het kweken van groenten en bloemen.

Het Oude Stoomgemaal zoekt vrijwilligers en dat is geen grap!! - Zaterdag 1 april 2023 10:00 t/m 12:00

Het Oude Stoomgemaal in Genemuiden zoekt nieuwe vrijwilligers en nodigt geïnteresseerden uit voor een kennismakingsdag. Wie weet is dit wel de perfecte vrijwilligersbaan voor jou.

Paaseieren zoeken met Tante Vroesh bij Kinderboerderij Cantecleer | Kampen - Zaterdag 1 april 2023 10:00 t/m 11:00

Voor de kleintjes is er zaterdagochtend paaseieren zoeken bij Kinderboerderij Cantecleer. Tante Vroesh zorgt voor een gezellige ochtend vol paasplezier.

Programma opening Hanzejaar - Zaterdag 1 april 2023 11:00

Het Hanzejaar wordt zaterdag officieel geopend. Er is een programma samengesteld met verschillende activiteiten.


Bijschrift - 

Foto: Archief.

Zondag
Formule 1: GP Australië

Op zondag 2 april 2023 vindt de GP Australië plaats van 6:00 uur tot 10:00 uur in Wijkcentrum Reyersdam. De race is live te volgen op grote schermen in het centrum en er is genoeg gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje samen te genieten van deze spannende race.

Bijzondere viering

Op zondag 2 april 2023 wordt er van 10:15 uur tot 11:15 uur een bijzondere viering gehouden in de Lutherse Kerk Kampen. Tijdens deze dienst wordt er stilgestaan bij het thema ‘Samen Leven’ en worden er verschillende sprekers uitgenodigd om hun verhaal te delen.

Palmpasen gezinsviering Buitenkerk

Op zondag 2 april 2023 van 11:00 uur tot 12:00 uur vindt de Palmpasen gezinsviering plaats in de Buitenkerk. Het is een interactieve dienst waarbij er ruimte is voor creativiteit en het samen maken van palmpasenstokken.

Opening Hanzejaar 2023 te zien bij RTV Oost

Op zondag 2 april 2023 om 11:00 uur wordt het Hanzejaar 2023 officieel geopend in Kampen. De opening is live te volgen bij RTV Oost. Het Hanzejaar staat in het teken van de rijke handelsgeschiedenis van de Hanzesteden en er zullen het hele jaar door verschillende activiteiten plaatsvinden in het kader van dit thema.

Bingo bij Stichting Speeltuin Akelei

Op zondag 2 april 2023 van 13:00 uur tot 16:00 uur organiseert Stichting Speeltuin Akelei een gezellige bingo in de speeltuin. Voor jong en oud zijn er leuke prijzen te winnen en er is genoeg vermaak voor de hele familie.

Familiebingo in Sporthal Cellesbroek

Op zondag 2 april 2023 van 14:00 uur tot 16:00 uur vindt er een familiebingo plaats in Sporthal Cellesbroek. Het is een gezellige middag waarbij jong en oud kunnen genieten van verschillende rondes bingo en leuke prijzen kunnen winnen.

Afbeelding
Afbeelding

Nick de Vries