Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Schrijver optiek waarschuwt voor bijziendheid bij kinderen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Veel kinderen kijken dagelijks teveel op een tablet en dat is zeer slecht voor de ogen. Daardoor worden steeds meer kinderen en jongeren bijziend, met hoge min sterkte. Bovendien lopen zij een grotere kans om later slechtziend of blind te worden. Eigenaar Jan Schrijver van Schrijver Optiek krijgt veel jeugd met klachten over de vloer. Gelukkig heeft hij verschillende oplossingen om de problemen tegen te gaan. Nieuw is een bril van Myopie Managment.

“Bijziendheid bij kinderen wordt een van de grootste problemen op ooggebied”, vertelt Schrijver. “Hoe dat komt? Kinderen kijken teveel op hun tablet en te weinig naar buiten. Ogen moeten tijdens het lezen/tablet regelmatig ontspannen, maar dat gebeurt niet als kinderen te lang op hun beeldscherm turen. Kinderen hebben dan te vaak een grotere sterkte nodig. Als de sterkte in de toekomst teveel oploopt, ontstaan er medische klachten.”

Volgens Schrijver zijn er verschillende oplossingen. “Dat begint altijd met de ouders. Zij moeten er voor zorgen dat kinderen niet te lang naar hun tablet turen maar vaker buiten gaan spelen. En tijdens het computeren/tablet om de 15 minuten gericht naar buiten kijken, gedurende 20 seconden. Dat kan veel problemen voorkomen.” Soms zijn de klachten echter te ernstig. De unieke producten van Myopie Managment bestrijden de negatieve gevolgen. Sinds kort heeft Schrijver Optiek speciale glazen. “Deze gaan de toegenomen sterkte van de ogen tegen. We hebben ook speciale contactlenzen. Met deze maandlenzen werken we al langer”, aldus Schrijver.

Hoofdpijn

Volgens Schrijver denken veel mensen ten onrechte dat ze geen bril nodig zijn omdat ze denken dat ze goed kunnen zien. “Bij hoofdpijn denken mensen vaak niet aan de ogen, maar je ogen gebruiken maar liefst 70 procent van al je energie. Ogen moeten goed in balans zijn. De juiste stand, zodat je goed kunt kijken. Het gaat erom dat je ontspannen kunt kijken, anders kun je bijvoorbeeld hoofdpijnklachten of vermoeidheidsklachten krijgen, maar je komt daar alleen maar achter bij een goede oogmeting. Daarvoor kun je het beste even bellen, dan kunnen we op gepaste afstand voor je ogen zorgen.”

Schrijver Optiek

Markeresplein 9 IJsselmuiden

(038) 332 80 00