Het team van Meuleman Makelaardij
Het team van Meuleman Makelaardij Aangeleverd

Meuleman Makelaardij: Al bijna vijftien jaar een bekende speler in de Kamper samenleving!

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Maaike Meuleman begon in 2006 haar eigen makelaarskantoor onder de noemer Meuleman Makelaardij & Taxatiebureau o.z., en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vertrouwde naam op de woningmarkt in de gemeente Kampen. Op 23 november bestaat het makelaarskantoor vijftien jaar.

Dat gaan we het hele jaar vieren met een leuke acties. Houd ons in de gaten”, aldus Maaike. Maaike heeft nooit voor de makkelijke weg gekozen. Het zou voor haar voor de hand liggend geweest zijn als zij bleef werken bij het kantoor van haar vader. Maar hij dacht dat ze het vak nog beter zou leren als ze ook onder een andere leidinggevende aan de slag zou gaan. Dat deed ze 17 jaar lang in verschillende steden en bij verschillende makelaarskantoren. Zo deed ze een schat aan ervaring op. 

Avontuur

Totdat ze het in 2006 tijd vond voor haar eigen avontuur. Ik wilde een eigen kantoor in m’n geliefde Kampen starten”, vertelt Maaike. ‘Ik wilde m’n hart achterna. Het makelen wilde ik doen op een wijze die goed voelde. Op een manier zoals ik ook geholpen zou willen worden. Als ik zo te werk ging, moest het goed komen, dacht ik.” En dat gevoel klopte, want na twee jaar was Meuleman Makelaardij door haar aanpak enorm gegroeid als kantoor. Inmiddels bestaat het kantoor uit vijf medewerkers, waarvan drie makelaars en twee binnendienst medewerkers, zodat wij ten alle tijden voor onze klanten klaar kunnen staan. 

Passie 

Het makelaarskantoor wordt zeer hoog gewaardeerd met dikke 9,3 op Funda. In de motivering van haar klanten valt vaak het woord ‘passie’. “Ik denk dat dat een kracht is van ons kantoor. We hebben hart voor de zaak. Het is meer dan werk. Wij gaan echt tot het uiterste voor onze klanten. Alles om iemand het perfecte ‘droomhuis’ te bezorgen. En voor onze opdrachtgevers onder de beste voorwaarden en prijs de woning te verkopen.” Maaikes grote netwerk en uitstekende kennis van de markt komen daarbij goed van pas. Ze woont in de stad, houdt van de stad en kent de Kampenaren en hun woningen. Naast verbinden is het volgens Maaike de kunst van het makelen om goed met mensen om te gaan. “In ons vak ben je onder andere makelaar, psycholoog, scheidingsbemiddelaar, en hulpverlener tegelijk, Het is niet alleen een kwestie van het te koop zetten van woningen. Iedereen zit in een andere situatie en iedereen heeft andere wensen. Het is de uitdaging om in gesprek te gaan en te zorgen dat zowel verkoper als koper aan het einde van het verhaal gelukkig zijn met hun keus. Het is ook niet niets om een woning te kopen. Het is de grootste uitgave die je ooit in je leven doet. Daar moet je je 100 procent goed bij voelen. Overigens is ook de verkoop financieel ingrijpend.” 

Besparing 

Wat dat betreft denkt Meuleman ook dat het altijd beter is om haar kantoor als makelaar in de hand te nemen. Ook in tijden waarin het lijkt dat woningen zich als het ware vanzelf verkopen. Men denkt soms kosten uit te besparen, maar ik kan mensen verzekeren dat wij als makelaar er meer uit weten te halen. En de makelaarskosten daarbij vergeleken een peuleschil zijn! Tevens zorgen wij dat het op alle fronten goed geregeld is en je geen risico’s loopt.” Maaike heeft zich met haar kantoor vanaf het begin af aan gespecialiseerd in de verkoop van bestaande woningen. Ze eist van zichzelf en haar medewerkers een hoog kennisniveau. Met name op juridisch en bouwkundig gebied. “Het is belangrijk dat je potentiële kopers kunt vertellen over de mogelijkheden die een huis biedt. Soms moet er het nodige opgeknapt worden, soms willen kopers kamers aanpassen of ruimtes aanbouwen. Ik kan ze precies vertellen wat allemaal mogelijk is zowel met betrekking tot de constructie als in relatie tot bijvoorbeeld beschermde status van panden.” Meuleman Makelaardij doet de verkoop en aankoop van woningen en is in te schakelen voor taxaties. Tevens kunt u bij Meuleman ook terecht voor het huren of verhuren van een woning. Hierin kunt u ook volledig ontzorgt worden door ook het beheer aan Meuleman Makelaardij uit handen te geven. Inmiddels hebben zij een royale portefeuille opgebouwd, zowel in de binnenstad als de omliggende woonwijken. 

Uw woning ook te koop zetten bij dames met passie en die garanderen dat u het tegen de beste voorwaarden verkoopt? Of heeft u advies nodig voor aankoop, taxatie of verhuur? Kijk dan op WWW.MEULEMANMAKELAARDIJ.NL, bel op: 038-3322404 of bezoek het pand aan de Vloeddijk 44 waar u gastvrij onthaald zult worden.