Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit zijn de overwegingen om een Bitcoin investering te doen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Dat veel mensen de keuze hebben gemaakt om een Bitcoin investering te doen, is volop in het nieuws geweest. De reden achter deze keuze wordt niet altijd in de berichtgeving gemeld. wat zijn de overwegingen om een Bitcoin investering te doen? Wij gingen voor je op onderzoek.

Dit is voor veel mensen de belangrijkste reden om in Bitcoins te investeren

Een rondvraag langs een groot aantal Bitcoin investeerders leerde ons al snel wat voor veel mensen de belangrijkste reden om in Bitcoins te investeren. De mogelijkheid om hiermee spaargeld te laten groeien was voor veel mensen de achterliggende gedachte om deze stap te zetten. Hiermee werd een alternatief gevonden op de tekortkoming van de traditionele financiële diensten. De gemiddelde bank rekent immers een negatieve rente. Dit betekent dat er een vergoeding wordt gevraagd om geld bij een bank onder te brengen. Door in Bitcoins te investeren, loopt men een kans om het spaargeld wel te laten groeien. Hierbij moet meteen worden opgemerkt dat er aan het handelen of beleggen in cryptocurrency grote risico’s verbonden zijn. Een forse winst kan binnen een kort tijdsbestek over zijn gegaan in een flink verlies.

Toegankelijkheid cryptomarkt

Aansluitend op het bovenstaande komt de toegankelijkheid van de cryptomarkt om de hoek kijken. Doordat er snel en eenvoudig gebruik kan worden gemaakt van de diensten van exchanges of initiatieven als Bitcoin Profit, kan de crypto markt zonder veel beperkingen betreden worden. Hiermee is deze sector onderscheidend ten opzichte van andere beleggingssectoren. 

De toegevoegde waarde van de Blockchain technologie

De toegevoegde waarde van de Blockchain technologie kan een goede reden zijn om in Bitcoins te investeren al zijn weinig mensen hier bekend mee. Cryptocurrency werken immers op basis van de blockchain technologie dat ontwikkeld is om een omgeving te creëren waarin een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiële transacties kan worden vormgegeven. Hiermee worden belangrijke struikelblokken van de traditionele financiële sector (in vorm van trage en kostbare financiële transacties) weggenomen. Een Bitcoin investering kan hiermee dus een toekomstgerichte keuze zijn zeker nu deze munt steeds meer wordt geaccepteerd als betaalmiddel.

Meedoen met een hype

Helaas zijn er veel Bitcoin investeerders die deze stap zetten om mee te doen met een hype. Zij laten zich leiden door de sociale druk. Dit is gezien de eerdere genoemde risico’s van dit soort investeringen de meest slechte keuze die gemaakt kan worden. Is dit ook jouw achterliggende gedachte om een Bitcoin investering te doen? Dan doe je er verstandig aan om hier nog eens goed over na te denken.