Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Jacolien van de Wetering van de CDA-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Jacolien van de Wetering van de CDA-fractie. Herman IJssel

Raadspraat: Hilde Palland, Onze vrouw in Den Haag

· leestijd 1 minuut Politiek

Wanneer ik start met het schrijven van deze bijdrage, kom ik net terug van een wandeling langs de Veecaterdijk. Jong en oud genieten van het prachtige winterweer. De dijk leent zich natuurlijk uitstekend voor de slee. Het plaatselijke loonbedrijf heeft er voor gezorgd dat het fietspad sneeuwvrij is en de kinderen op een veilige manier aan de ene kant van de dijk naar beneden kunnen met de slee. Op een enkele waaghals na dan, die toch de andere kant met het hoge water opzoekt en met natte voeten naar huis moet.

Door de sneeuwpret lijkt het coronavirus voor even ver weg. Wat heeft het virus ons leven beïnvloed in sociaalmaatschappelijk en economisch opzicht. Hoewel er gestart is met vaccineren, zijn wij voorlopig nog niet van corona af. De verkiezingen voor de Tweede Kamer op woensdag 17 maart zullen ook anders dan anders gaan worden. U kunt kiezen uit 37 partijen en sommigen onder ons kunnen zelfs nog eens uit drie dagen kiezen om fysiek naar de stembus te gaan of schriftelijk een stem uit te brengen. 

Onze eigen Hilde Palland uit Kampen staat op de 12e plek van de kieslijst van het CDA. Hilde is jarenlang raadslid voor het CDA geweest in onze gemeente en is sinds mei 2019 lid van de Tweede Kamer. Toen Sybrand Buma burgemeester van Leeuwarden werd, kon Hilde zijn plaats innemen. Met de kennis van onze gemeente en onze regio heeft zij de afgelopen twee jaar de belangen van ons gebied duidelijk naar voren weten te brengen. Dit is broodnodig omdat de meeste Kamerleden uit de Randstad komen. Hilde is trots op onze regio en ze weet dit goed te verwoorden. Dankzij Hilde staat Kampen op de kaart in Den Haag. Laten we zorgen dat Hilde ook na de verkiezingen door kan gaan met haar opdracht in Den Haag.

Ik moet nog even terugdenken aan het plaatselijke loonbedrijf, dat het fietspad langs de Veecaterdijk belangeloos sneeuwvrij heeft gemaakt. Het is een van de vele familiebedrijven die onze samenleving kleur en eigenheid geven. Zij zijn het fundament van de regionale economie. Het is een lastige tijd voor veel ondernemers, maar ook vrijwilligers en verenigingen hebben het moeilijk. Gelukkig zijn er veel doorzetters in onze gemeente. En gelukkig hebben wij met Hilde Palland onze vrouw in Den Haag, die in de Tweede Kamer kan verwoorden wat er in onze gemeente speelt.