Afbeelding

NK-zilver voor judoka Jasper Kalter

Sport

DEN HAAG - Jasper Kalter van Judoteam IJsselmond heeft afgelopen weekeinde een zilveren medaille behaald op het NK Judo tot 18 jaar in Den Haag. In de klasse tot 81 kilo eindigde hij op een verdienstelijke tweede plaats.

In de voorrondes wist Kalter twee partijen met ippon en één keer met wazari te winnen. In de halve finale draaide hij een heel goede partij tegen Jochem van Dijk van Judo Promotion Twente. Met een offerworp en overname plaatste Kater zich voor de finale.

In de finale moest de judoka van Judoteam IJsselmond het opnemen tegen Lars van Oostrum van Judoschool Veendam. Kalter kwam met dominant judo op voorsprong met een wazari. Maar van Oostrum kwam eenmaal goed door met een offerworp, gevolgd door een houdgreep. Ondanks de verloren finale kan Kalter terugkijken op een heel succesvolle dag met een prima resultaat.

Lou Holterman kwam uit in de klasse tot 73 kilo en wist enkele spectaculaire ippons te maken. In de kwartfinale verloor hij van de latere kampioen. In de verliezersronde kwam Holterman uiteindelijk tot een zevende plaats.

Valentijn Perluka, die volgend jaar ook nog mee mag draaien in deze leeftijdsklasse, kwam tweemaal tot winst in de klasse tot 50 kilo.

Komend weekeinde zullen zeven judoka’s van IJsselmond deelnemen aan het Nederlands kampioenschap tot 21 jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 4 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 14 uur geleden