Afbeelding

Rodney Rosink slaat twee vliegen in één klap met terugkeer naar KHC

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het was een verrassend nieuws op woensdag 13 mei. De terugkeer van keeper Rodney Rosink naar KHC. Na zeven seizoenen Flevo Boys stapt hij over naar KHC. Met deze overstap steekt hij de Kamper eersteklasser de helpende hand toe en maakt hij de handen vrij voor een maatschappelijke carriere. “Ik heb straks de vrijheid om op maatschappelijk gebied keuzes te maken”, aldus Rosink.

In februari kondigde hij zijn vertrek aan bij Flevo Boys. Toen speelde een overstap naar KHC nog niet. “Ik heb een mooie periode gehad in Emmeloord. Maar er gaan veel jongens weg. Dan ga je de balans opmaken”, aldus Rosink, die zijn studie bijna heeft afgerond. “Straks begint een nieuwe periode. Ik vond het een mooi moment om verder te kijken. Soms is dat goed.”

Rosink zocht iets wat past bij zijn nieuwe levensfase. Vervolgens kwam KHC. “Kampen is nu aantrekkelijk voor me. Ik kan straks op de fiets naar de club. Ik was op zoek naar een goede balans tussen voetbal en mijn privésituatie. Bij andere clubs heb ik dat niet gevonden. Ik had ook buiten de regio het avontuur aan kunnen gaan, maar dan is het de vraag of het past. Dat moet andersom zijn. Ik wil de vrijheid hebben om op maatschappelijk gebied keuzes te maken. Dat kan nu.”

De keeper was tot z’n tiende jaar actief bij KHC. Daarna speelde hij tot z’n achttiende in de jeugd bij het toenmalige FC Zwolle. De afgelopen zeven seizoenen kwam hij uit voor Flevo Boys. Rosink kijkt terug op een mooie tijd. Hij won twee keer de districtsbeker met de club uit Emmeloord (2018 en 2019). “Het hoogtepunt was de bekerwinst op Urk. Daar hebben ze het over dertig jaar nog over”, lacht Rosink. In 2017 degradeerde hij met Flevo Boys naar de eerste klasse. “Maar gelukkig zijn we gelijk weer gepromoveerd”, zegt Rosink, die zich in de loop der jaren prima heeft ontwikkeld. “Het was voor mij een complete periode. Ik heb mijn lichaam leren kennen en ik ben uitgegroeid tot een volwassen keeper die punten pakt voor z’n ploeg.”

Met Rosink heeft KHC een ervaren doelman binnengehaald met veel ervaring op hoofdklasse-niveau. En dus heeft de club een prima slag geslagen. De goalie is blij dat hij KHC kan helpen. “Ik heb nog veel vrienden bij KHC. Jongens waarmee ik als ukkie ben begonnen bij KHC. Ik kwam er ook nog vaak en ben altijd lid gebleven van KHC. Ze zaten met een keepersprobleem door de blessure van Jorian van Dijk. Ik ken de mensen bij KHC. Dat praat gemakkelijk. Open en eerlijk en geen poespas.”

Met Flevo Boys speelde hij in de hoofdklasse. Straks wacht de eerste klasse D met KHC. Rosink is echter niet van plan om af te bouwen. “Nee, ik ben een heel slechte verliezer. Ik ben 25 jaar, mijn beste jaren moeten nog komen. Het is afwachten hoe het zich allemaal ontwikkelt. Ik heb me voor een jaar verbonden aan KHC, maar misschien blijf ik wel langer. Je moet niets uitsluiten. Dat heb ik wel geleerd. Het hangt ook van mijn privésituatie af.”