Zalk wint bij VSW

WINDESHEIM - Zalk is na twee duels nog zonder puntenverlies in de vierde klasse D. Bij VSW boekte Zalk een 1-3 overwinning.

Zalk speelde een matige eerste helft. “We leken wel onder de indruk van alles”, aldus Zalk-trainer Henk Buimer. Hij zag dat beide partijen in de eerste helft weinig voor elkaar onderdeden. Toch kwam Zalk vijf minuten voor rust op voorsprong uit een goede aanval. Gerben Hamer schoot tegendraads raak. Drie minuten later kwam VSW al met een antwoord. Zalk stond even niet goed. Het duel werd niet aangegaan en VSW profiteerde.

Zalk kwam in de 70ste minuut voor de tweede keer op voorsprong in Windesheim. Joost Ottens legde de bal panklaar voor Simon van Halm. Die schoof de bal met de binnenkant van z’n voet binnen. In de 90ste minuut besliste Van Halm het duel met z’n tweede treffer.

Daarna ontstond er een opstootje. De scheidsrechter vond het mooi geweest en floot voor het einde. “Dit hoort niet op een voetbalveld thuis, maar ik wil er verder niets over kwijt”, aldus Buimer.