Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zilver voor Wiecher Dalsem

Sport

KAMPEN - Wiecher Dalsem, startend voor SFC Kampen, heeft afgelopen zondag een zilveren medaille verdiend op de 250 meter tijdens de Open de España de Remo Indoor, de Open Spaanse Indoor Roeikampioenschappen.

Dalsem roeide ‘s morgen thuis de 250 meter, een ongebruikelijk sprint nummer, wat veel kracht vereist. De Kampenaar had een goede start. Na 200 meter viel zijn snelheid echter terug van 1.19 per 500 meter naar 1.22 per 500 meter. Toch boekte hij met een tweede plek een verdienstelijk resultaat.

De 52-jarige Melquiades Verduras Tascon, Olympische roeier in 1992 en 1996, won de master klasse + 50 jaar in een sterke tijd van 40,2 seconden met een nipte voorsprong op Dalsem en Aitor Beitia. Laatstgenoemde beide roeiers zetten ieder met 40.9 precies dezelfde tijd neer. De derde plek ging naar Isaac Veiguela Barrera. In het algehele masterklassement van alle dertigplussers kwamen Dalsem en Beitia uit op een vijfde plek.

Dalsem kwam niet in actie bij de race over 1000 meter. In het eerste tijdschema stond de starttijd gepland om 18.30 uur, maar dat was veranderd in 18.00 uur, waardoor Dalsem pas inlogte op de tijd dat de race voorbij was.

“Heel zonde dat mij deze stommiteit is overkomen. In deze race was de tweede plaats ook mogelijk geweest”, aldus een balende Dalsem.

Gerard Meijeringh