Henk Albers (r) overhandigt een bal aan DOS-voorzitter Arend Runia.
Henk Albers (r) overhandigt een bal aan DOS-voorzitter Arend Runia. Foto: Tennekes

DOS huldigt ruim twintig jubilarissen op originele wijze

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag maar liefst 22 jubilarissen in het zonnetje gezet. Vanwege de coronamaatregelen kwam DOS dit keer naar de jubilarissen toe.

Normaal gesproken komen de jubilarissen naar DOS, waar ze tijdens de nieuwjaarsreceptie in het middelpunt van de belangstelling staan. Dit keer waren de rollen omgedraaid. De bestuursleden Arend Runia, Wilfred Horst en Marjolein van der Vinne van DOS Kampen bezochten alle jubilarissen per fiets.

“We zijn om 11.00 uur begonnen en waren om 15.15 uur klaar’, aldus een lachende voorzitter Runia. “We hebben alle jubilarissen een speldje en een pakket gebracht. Coronaproof. We hebben veel leuke reacties gehad. Mensen stellen het op prijs dat we in deze tijd toch een oplossing hebben gevonden. Ons is 22 keer gevraagd om binnen te komen, maar dat deden we natuurlijk niet.”

Speciaal was het bezoek aan Henk Albers. Hij is maar liefst 70 jaar lid van DOS. Hij begon op 5-jarige leeftijd bij de gymnastiekafdeling van DOS Kampen. Toen hij 12 jaar oud was, ging hij voetballen. “En hij is nog steeds actief, hij doet de voetbalschool”, aldus Runia.

Albers had ook een verrassing in petto voor de DOS-bestuurders. “Steeds als hij een bal tegenkomt die is blijven liggen, brengt hij de bal weer terug. Zaterdag kregen we van hem een bal cadeau die hij had gevonden op ons terrein.”

In totaal werden 22 jubilarissen bezocht. Gerrit Goossen en Arend van Wijhe (ieder 65 jaar lid), Ab Spielhagen, Adrie Smit en Frans van der Wolde (ieder 60 jaar lid), Rick Jager, Harry van der Weerd en Henk Nieuwenhuis (ieder 50 jaar lid), Gert van 't Veen, Carlos van 't Veen, André van den Burg, John Meijer, Danny van den Bosch, Arjan Kanis, Arian Dalsem, Erwin Jager, Michel Westendorp en Freddie van den Burg (ieder 40 jaar lid) en Gert van Dalen, René Mansvelder, Mark Bos en Jan Willem Pennekamp (ieder 25 jaar lid). Ab Spielhagen is 60 jaar lid, maar was niet thuis. Hij wordt later gehuldigd.