Afbeelding
Foto Tennekes

2Bruggenloop weer verplaatst, nieuwe datum 16 oktober

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Atletiekvereniging Isala ’96 heeft opnieuw besloten om de tweede editie van de Ned Air 2Bruggenloop uit te stellen. Het hardloopevenement stond gepland voor zaterdag 27 maart. De nieuwe datum is zaterdag 16 oktober.

Vanwege de huidige situatie door het coronavirus acht de organisatie het niet haalbaar om de 2Bruggenloop op 28 maart te organiseren. Daarom heeft AV Isala ’96 besloten om de run verschillende maanden op te schuiven. Zo creëert de Kamper atletiekvereniging tijd in de hoop dat de situatie er beter voor staat wat betreft het organiseren van sportevenementen.

De 2Bruggenloop werd op zaterdag 30 maart 2019 voor het eerst gehouden. De loop was een groot succes en trok een kleine 1.200 deelnemers. Voor de tweede editie waren er hoog gespannen verwachtingen. Gezien de voorinschrijvingen leek het evenement af te stevenen op een record aantal deelnemers. Half februari 2020 zat de organisatie al op duizend inschrijvingen. Het succes werd echter in de kiem gesmoord door het coronavirus. De tweede editie op 28 maart 2020 moest worden geschrapt. Vervolgens werd gekozen voor 17 oktober als nieuwe datum, maar ook dat bleek niet haalbaar. “Voorzichtigheid vooraf is beter dan spijt”, zo liet AV Isala ’96 weten in een nieuwsbrief. De atletiekvereniging zette in op 27 maart 2021 als nieuwe datum, maar ook dat bleek niet haalbaar. Daarom heeft de organisatie moeten besluiten om de tweede editie van de 2Bruggenloop voor de derde keer uit te stellen. Dit keer is gekozen voor de datum 16 oktober. “Driemaal is scheepsrecht zullen we maar zeggen”, schrijft de organisatie in een nieuwe nieuwsbrief aan de lopers.

De inschrijvingen van de deelnemers worden automatisch omgezet naar de nieuwe datum. Het is mogelijk om de te lopen afstand te veranderen. Dit kan kenbaar worden gemaakt door een mail te sturen naar info@2bruggenloop.nl. Daarnaast laat de organisatie in de nieuwsbrief weten dat het op zoek is naar verhalen achter de loper. “Met 1.500 lopers zijn er 1.500 verschillende verhalen. Wij zijn op zoek naar verhalen. Wij zijn op zoek naar verhalen waarom jij de 2Bruggen (loop) wilt overwinnen. Laat het ons weten via info@2bruggenloop.nl”, is de oproep van AV Isala.


Gerard Meijeringh