Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Bevoorrechte Wiecher Dalsem sluit seizoen af met vijfde plek op WK

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Indoorroeier Wiecher Dalsem heeft zijn seizoen bevredigend afgesloten. Vorige week dinsdag was hij vanuit zijn eigen huis een van de deelnemers op het WK op de 500 meter in de klasse 55-59 jaar. Hij eindigde als vijfde. “Een prima prestatie”, aldus de Kampenaar.

Vooraf had Dalsem geen hoge verwachtingen voor het WK Indoorroeien. “Ik voelde me eigenlijk helemaal niet zo goed. Ik was een beetje benauwd.” Hij schrok vorige week dinsdag van de snelle start van zijn concurrenten tijdens de WK-race over 500 meter.

“Ze gingen als een gek van start, maar in de laatste 150 meter heb ik de beste tijd neergezet. Ik eindigde als vijfde van de negen deelnemers. Daar ben ik erg tevreden mee. Mijn tijd was 1.25. Dat was mijn snelste tijd dit seizoen. Bij de eerste klap voelde ik al dat het hard ging. Uiteindelijk eindigde ik 0,1 seconden achter een Canadees die als vierde is geëindigd. De Noor Karlsen won in een tijd van 1.21, hij is van een andere planeet.”

Met het WK sloot Dalsem zijn indoorseizoen af. Hij spreekt van een vreemd seizoen. Hij was een van de weinige sporters die in wedstrijdverband kon sporten. “Ik voelde me bevoorrecht. Normaal gesproken kun je als sporter in coronatijd in wedstrijdverband niets doen. Als indoorroeier kon dat wel. Een geschenk. Het was mijn uitlaatklep.”

Maart vorig jaar zag het er nog slecht uit voor Dalsem. Hij kampte met een blindedarmontsteking. “De blindedarm is eruit gehaald. Toen kon ik een hele tijd niks. Vervolgens ben ik met een personal trainer bij SFC Kampen aan de slag gegaan met mijn buikspieren. Ik ben anders gaan trainen met veel balansoefeningen en dat heeft effect gehad. Ik kreeg te horen dat ik heel anders de boot zat”, aldus Dalsem, die ook veel heeft getraind bij Roeivereniging De IJssel.

“Door de lockdown was ik veel vrij. Ik heb lekker geroeid. In oktober was ik weer goed. Vervolgens heb ik een topseizoen gedraaid. Het was wel vreemd. Thuis de wedstrijden roeien en je prijs werd vervolgens per post opgestuurd. Normaal gesproken is er publiek en zie je de tegenstanders om je heen. Nu was mijn blik gericht op de display.”

Inmiddels heeft Dalsem zijn blik gericht op het reguliere roeien. Hij heeft een eigen boot aangeschaft en wil graag wedstrijden roeien in het water. “Bij het roeien is de 1000 meter de officiële wedstrijdafstand. Dat is gunstig voor mij, deze afstand ligt me. Ik heb een nieuwe skiff gekocht, zodat ik ook op het water kan genieten. Ik train zoveel op het water. Dan kan ik ook wel wedstrijden doen.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00