Afbeelding

32 van Kampen afgesloten met parcoursrecord

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? De tiende en laatste editie van de 32 van Kampen is gewonnen door Gaxri Hawery. De atleet van Iraakse afkomst liep de 32 kilometer in een tijd van 1.57.20 uur. Hiermee verbrak hij het parcoursrecord met 17 seconden.

Hawery was vanaf het begin veel te sterk voor de concurrentie. Al snel liep de hardloper uit Lelystad weg bij de andere lopers. Bijna het gehele parcours legde hij eenzaam af. ?Het was zwaar. Ik heb de hele tijd alleen gelopen?, aldus de winnaar, die inmiddels zes jaar in Nederland woont. Op gepaste afstand van de winnaar eindigde Mark Hakbijl van de BB Lopers als tweede (1.59.47).  Johan Boom van Spurt '88 kwam als derde over de streep.

Bij de vrouwen ging de winst op de 32 kilometer naar ines van Rinsum uit Arnhem (2.27.21). Susan Hagevoort van Thriathlon legde beslag op de tweede plaats (2.27.49). Jolien van Hooff uit  Utrecht pakte een derde plaats (2.34.55).

Kamper succes was er op de halve marathon en de 5 kilometer. Henk-Jan Dorgelo van de organiserende atletiekvereniging Isala '96 schreef de halve marathon op zijn naam bij de mannen (1.21.49). Clubgenote Jacqueline Rustidge won bij de vrouwen (1.25.07). Irene Bijman was namens Isala het sterkst op de 5 kilometer (21.27). Bij de mannen ging de zege op deze afstand naar Nick Ruijter uit Ens. Op de 10 kilometer zegevierden Ingrid van der Leur uit Zwartsluis bij de vrouwen en Tsega Dames namens Almere ?91 bij de heren.

Dit keer trok het evenement 733 deelnemers. 166 mannen en 40 vrouwen schreven zich in voor de 32 kilometer. Het aantal atleten bij de halve marathon lag op 167. 238 personen liepen de 10 kilometer en 122 de 5 kilometer. De 733 deelnemers was minder dan vorig jaar. Volgens mede-organisator Rudy Schilder kwam daar vooral doordat het evenement dit jaar een week later plaatsvond. ?Daardoor hadden we minder deelnemers op de 32 kilometer. De 32 van Kampen zat een week korter op Rotterdam. Veel lopers willen liever drie of vier weken voor een marathon nog een dergelijke afstand lopen en niet korter.? Opgetogen was Schilder over het hoge aantal deelnemers bij de 5 en 10 kilometer. Ook was hij blij dat de deelnemers van de clinic die deelnamen op de 5 of 10 kilometer erin slaagden om de afstand probleemloos uit te lopen.

 

Wärtsilä Tripple Run

Schilder keek met gemengde gevoelens terug op de laatste editie van de 32 van Kampen. ?Als je iedereen bezig ziet is het toch een mooi gezicht. Maar we krijgen twee nieuwe evenementen terug. De Fun Obstacle Run en de Wärtsilä Tripple Run.? De Fun Obstacle Run werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. De Wärtsilä Triple Run vindt op donderdag 20 augustus voor het eerst plaats. ?Dat is een loop over een parcours van 5 kilometer over het industrieterrein en de oevers van de IJssel. Start en finish is bij Wärtsilä. Er kunnen maximaal drie ronden worden gelopen?, vertelt Schilder. ?Isala is een levendige vereniging. We stoppen met de 32 van Kampen, maar krijgen daar twee frisse ideeën voor terug.?

 

 

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 15 uur geleden