Stockfoto: Gerard Meijeringh

Hansman naar zilver op NK cross team-estafette

TILBURG - Lars Hansman van Atletiekvereniging Isala ’96 heeft bij het Nederlands kampioenschap cross tijdens de internationale Warandeloop in Tilburg op het onderdeel team-estafette zilver veroverd. Dit deed hij met de ‘Hanze Renners’, een voor de gelegenheid samengesteld team van atleten uit de regio.

De jongens legden de 4 keer 560 meter af in een tijd van 7,16 minuten en eindigden hiermee op slechts 22 seconden van het team van PAC Rotterdam, dat de estafette won.

Enkele uren voor de estafette kwam Lars Hansman in actie bij de individuele race voor D-junioren over een afstand van 1680 meter. Hij liep naar een 10e plaats en kon daarmee tevreden zijn.
Karsten van Ommen startte in de wedstrijd over 6200 meter voor A-junioren. Hij ging behoudend van start, maar wist tijdens de race meerdere jongens in te halen en finishte als 37ste in een tijd van 21.48 minuten.

Met deze prestaties hebben beide Isala-atleten zich prima gemanifesteerd in het geweld van de (inter)nationale top.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 14 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 23 uur geleden
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21