Afbeelding

Zeven podiumplaatsen voor AV Isala’96 bij finalewedstrijd crosscompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

KRAGGENBURG - Maar liefst zeven atleten van AV Isala ’96 zijn tijdens de finalewedstrijd van het Gelders-Overijssels Kampioenschap cross op het podium geëindigd. De organisatie had een uitdagende route uitgezet op het terrein van Netl in de Noordoostpolder, waarop de deelnemers nog flink aan de bak moesten om het podium veilig te stellen. Dat is met verve gelukt.

Voor Thomas van der Weerd was zijn vierde plaats voldoende om het brons over de gehele competitie veilig te stellen. Delano Thielman en Pepijn van Putten maakten er in de categorie jongens pupillen B een spannende strijd van. Bij het ingaan van de wedstrijd stonden ze op gelijke hoogte, dus de laatste wedstrijd was bepalend voor de eindstand. In een direct duel wist Delano Thielman weg te lopen bij Pepijn van Putten en met slechts 2 seconden verschil te winnen. Delano Thielman kreeg goud uitgereikt en Pepijn van Putten zilver.

Bij de jongens pupillen A1 kleurde het podium met Koen de Vries op goud en Tristan van der Weerd ook flink Isala-blauw. Sjoerd van der Steege liep een sterke race en legde in het klassement beslag op brons. Lars Hansman liet zien in bloedvorm te zijn. Na zijn zilveren plak twee weken geleden op hoogspringen het NK indoor voor D junioren, viel hij met de GOK cross weer in de prijzen. Hij stelde het brons veilig door zijn directe concurrenten voor te blijven. Namens AV Isala’96 stonden 26 atleten aan de start van de slotwedstrijd van de competitie.