Afbeelding

Atleten AV Isala ’96 goed op dreef richting NK Atletiek

· leestijd 1 minuut Sport

APELDOORN – Enkele weken voordat het NK Atletiek van start gaat, steken verschillende atleten van Atletiekvereniging Isala ’96 in goede vorm. Zaterdag was de Kamper vereniging goed voor diverse persoonlijke seizoenrecords en finaleplaatsen bij de PEC Indoor in Apeldoorn. Lars Hansman en Naël Huismans wisten het podium te behalen bij de Nationale Indoor voor CD junioren.

Begin februari staat traditiegetrouw de PEC indoor in Apeldoorn op het programma. Hier wordt de vorm getest voor het NK atletiek, later in februari. Namens AV Isala ’96 stonden dertien atleten aan de start bij deze wedstrijd. Een record voor Isala.

Met name op de sprint- en hordenonderdelen was Isala goed vertegenwoordigd. Anneloes de Roo en Gejanne Lussenburg behaalden beide de finale op de 60 meter horden en zetten ieder hun beste prestatie van het seizoen neer, respectievelijk 8.60 en 9.47 seconden. Jeroen van Veen flikte dit kunstje ook. Vanwege een hamstringblessure liet hij de finale echter aan zich voorbij gaan.

Daniel Gouw en Robert Teune lieten ook van zich horen en liepen sterke tijden op de 60 meter sprint. De eindtijd van Teune was 7.59, en die van Gouw 7.99 seconde. Bij de dames liepen Zoë Dekker, Natalja Duiveman en Anne ten Hove ook de 60 meter sprint. Beide atletes wisten hun beste tijd van het seizoen te verbeteren.

Jonne Siebrand, Marije Salverda en Maureen Wind namen het kogelstoten voor hun rekening. Met een afstand van 11.09 meter bereikte alleen Siebrand de finale. Karsten van Ommen en Robert Reitsma liepen een 800 meter. Beide mannen toonden voorbehoud en starten komende maand op deze afstand tijden het NK.

Ook vond de Decathlon Nationale Indoor voor CD junioren plaats in Apeldoorn. Lars Hansman (JJD1) pakte het zilver bij het hoogspringen. Hij sprong een hoogte van 1.50.

Näel Huismans stond als (MJD2) aan de start van de 600 meter en wist een podiumplek te halen. Ze liep 1:48,75.