Afbeelding
Foto: Tennekes

‘Heel Kampen Schaatst’ smaakt naar meer

Sport

KAMPEN - Door de introductie van de harde lockdown kwam er een vroegtijdig einde aan Heel Kampen Schaatst op de Plantage. De laatste zondag sneuvelde, maar toch kijkt Sportservice Kampen tevreden terug. “Het was een fantastische week met heel veel enthousiaste kinderen”, aldus Mark Homme van der Veen.

Natuurlijk werd de organisatie opgeschrikt door de heftige coronamaatregelen. “Het is jammer dat we het zo moesten afsluiten. Achteraf gezien mogen we blij zijn dat we het niet een week later hebben georganiseerd. Maar we hebben heel veel energie gekregen van 95 procent van de bezoekers. En we zijn zelfs nog voorbijgekomen in het jeugdjournaal. Daar was een foto te zien van Heel kampen Schaatst”, aldus een enthousiaste Van der Veen.

Heel Kampen Schaatst was een succes. Binnen 48 uur waren alle vrijkaarten gereserveerd. In de vrije uren trok de ijsbaan zo’n 1.000 mensen. Van 8.30 tot 14.00 uur was de ijsbaan gereserveerd voor scholen. Circa 750 kinderen genoten tijdens deze uren op de Plantage. “We hebben nog gekeken of we Heel Kampen Schaatst met een week konden verlengen, maar de baan was gereserveerd in Zeeland en moest worden afgebroken. Na de kerstdagen konden we de baan wel terugkrijgen, maar eerst afbreken en daarna weer opbouwen zagen we niet zitten. Achteraf mogen we blij zijn”, zegt Van der Veen die doelt op de lockdown.

In januari wordt Heel Kampen Schaatst geëvalueerd. “Dan gaan we kijken of we het herhalen, wanneer en hoe lang. En of we dan gaan kiezen voor echt ijs. Dat is duurder, dus dan moet je wel langer doorgaan, wil je de kosten eruit halen.”