Spelers van IJVV vermaken zich uitstekend op de woensdagtraining.
Spelers van IJVV vermaken zich uitstekend op de woensdagtraining. Foto Tennekes

Niet trainen, maar wel oefenwedstrijdenspelen, IJVV uitzondering op de regel

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - Door de coronamaatregelen zijn de standaardteams van de voetbalclubs in de gemeente Kampen in een lastige situatie terechtgekomen. Bij bijna alle clubs zijn de trainingen geschrapt, omdat er tussen 17.00 en 5.00 uur niet meer mag worden getraind, maar de spelers moeten toch ritme houden. Daarom stonden er zaterdag diverse oefenduels op het programma en dat zal komende zaterdag ook het geval zijn.

IJVV was de uitzondering op de regel. Eerder kondigde IJVV-trainer Emiel Diender al aan dat hij met zijn groep wilde gaan trainen op woensdagmiddag. 

Hij hield woord. Afgelopen woensdag werd er vanaf 15.30 uur getraind door een gedeelte van de eerste selectie van de tweedeklasser uit IJsselmuiden. “We waren met elf personen”, aldus Diender. IJVV speelde afgelopen zaterdag geen oefenwedstrijd, maar wil de komende twee weken wel oefenen op de zaterdag en ook trainen op de woensdagen. “Normaal zouden we tot en met donderdag 23 december doortrainen. Dat wordt nu 22 december”, aldus Diender.

Als alles volgens plan verloopt, speelt IJVV op zaterdag 8 januari de eerste oefenwedstrijd van 2022. Volgens Diender is het belangrijk om niet teveel gas terug te nemen. “Als je in de zomer zes weken niks doet, ben je alle conditie kwijt. Stel dat je halverwege januari wel weer kunt voetballen in de competitie, dan moet je daar wel klaar voor zijn. Daarna speel je achter elkaar heel veel wedstrijden.”

Trainer Gert van Duinen van Go-Ahead Kampen waagde ook een poging om met zijn team op woensdag te gaan trainen, maar dat lukte niet. “De groep is te klein. Als alternatief heb ik de spelers een schema gestuurd met oefeningen en loopwerk.” Toch is er een optie voor spelers uit de eerste selectie die willen trainen. “Zij kunnen op dinsdag- en donderdagmiddag vanaf 15.45 uur meetrainen met het tweede en onder 19. Dat wordt wel gedaan door sommige spelers”, aldus Van Duinen. Afgelopen zaterdag speelde Go-Ahead een oefenwedstrijd bij asv Dronten. Go-Ahead won met 1-3 door goals van Wail Doufikar, Tristan van Zuiden en Rob ter Horst. “Daarvoor hebben we nog drie kwartier getraind”, aldus Van Duinen. 

Hij hoopt dat de competitie in januari weer wordt hervat. “Na drie maanden waren we eindelijk zover dat iedereen weer goed belastbaar was. Het zou heel zonde zijn als je dat in zes weken weer weggooit.” Komende zaterdag oefent Go-Ahead nog tegen Berkum. “En dan hebben we het redelijk voor elkaar. Om op de 18e december nog wat te gaan doen, vind ik te link.” Go-Ahead gaat van 7 tot en met 10 januari op trainingskamp naar het Spaanse Torremolinos. Daar speelt de Kamper eersteklasser een oefenwedstrijd tegen Nivo Sparta. 

De spelers van KHC trainen niet. “’s Middags trainen? Dat is totaal absurd. Ik moet dan helemaal uit Heino komen. We spelen alleen maar oefenwedstrijden. De jongens zijn zelf verantwoordelijk voor het op peil houden van hun conditie”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu. Hij hoopt dat zijn ploeg medio januari weer in de competitie kan aantreden. “Als je zes weken niet kunt trainen, heb je weer een langere voorbereiding nodig om de jongens op te trainen.” 

KHC zette zaterdag een uitstekend resultaat neer in een oefenwedstrijd door derdedivisionist Staphorst op 3-3 te houden. Jarron de Lange scoorde één keer. Boaz Smits wist twee keer het net te vinden.

DOS Kampen sloot een roerige week af met een 1-1 gelijkspel tegen FC Horst. De ploeg kreeg heel veel kansen, maar scoorde slechts één keer. Matthijs de Blok scoorde namens DOS. 

Trainer Freddie van den Burg van ’s-Heerenbroek kwam met een voorstel om ’s middags te trainen. “Maar we hebben besloten om dat niet te doen. De meeste spelers moesten werken. We proberen op zaterdag bezig te zijn.” Dat gebeurt met het spelen van oefenwedstrijden. Zaterdag speelde de ploeg tegen Olympia’28. Zaterdag wil ’s-Heerenbroek graag nog één keer oefenen. “Daarna stoppen we ermee. Ik wil geen blessures.” 

Zalk oefende zaterdag thuis tegen VV Kampen. Jeremy van Dijk en Joost Ottens scoorden namens de thuisploeg. Kevin Veger en Dico de Kleine namen de productie van Kampen voor hun rekening. “Het ging goed. Een prima resultaat voor ons. We hebben de ruimtes klein gemaakt. We gaan back tot basic. Eerst moeten we maar eens zien om goed op de nul te spelen”, aldus Kampen-trainer Jeroen Kloekke.

Gert van Duinen: “Om op de 18e december nog wat te gaan doen, vind ik te link.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16