Afbeelding
Stockfoto

KHC gaat voor eerste thuiszege, weer IJsselderby

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - KHC speelt zaterdag thuis tegen DZC ’68. De Kamper eersteklasser wist nog niet te winnen in eigen huis. In de tweede klasse H speelt IJVV weer thuis. In de vierde klasse D staat er met Wilsum-’s-Heerenbroek weer een IJsselderby op het programma.

KHC gaat zaterdag voor de eerste driepunten in eigen huis. Dat dient te gebeuren tegen DZC ’68, dat samen met CSV Apeldoorn de ranglijst aanvoert. 

DOS Kampen hoopt de eerste zege van een week eerder een positief vervolg te geven. De poelänten spelen een uitwedstrijd bij Nunspeet, dat acht punten heeft verzameld in zes duels. DOS heeft er drie en is nog steeds hekkensluiter in de eerste klasse D. 

Go-Ahead Kampen wil zaterdag graag de onnodige nederlaag bij SDV Barneveld wegpoetsen. De ploeg van trainer Gert van Duinen, nummer drie in de eerste klasse D, speelt een uitduel bij DTS Ede, dat drie punten minder heeft dan Go-Ahead.

In de tweede klasse H gaat het prima met IJVV. De IJsselmuidenaren sleepten knap een remise uit het vuur tegen de sterke koploper Quick ’20 en staan op de tweede plaats (14 punten). Het ongeslagen IJVV hoopt de sterke serie zaterdag een vervolg te geven in de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede. De tukkers staan met vijf punten op een elfde plaats, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

In de vierde klasse D speelt ’s-Heerenbroek weer een derby. Dit keer neemt de ploeg het thuis op tegen Wilsum. De oranjehemden kenden een moeilijke start, maar pakte in de laatste drie duels zeven punten en is opgeklommen naar een zesde plek met zeven punten. ’s-Heerenbroek staat een plek lager en heeft een punt minder. 

Zalk speelt een uitduel bij VHK, dat laatste weken op stoom is gekomen. Beide ploegen hebben negen punten. Op basis van een beter doelsaldo staat VHK vierde. 

VV Kampen wacht een pittige uitdaging met het uitduel bij VV Kampen. Dieze West is de trotse koploper met een voorsprong van maar liefst vijf punten op de nummer twee Reaal Dronten. De Zwolse ploeg scoorde al 22 keer en kreeg slechts vier tegentreffers te verwerken.

Programma:
Eerste klasse D (7e speelronde)

KHC - DZC ’68 14.30 uur
Nunspeet - DOS Kampen 14.45 uur
DTS ’35 - Go-Ahead Kampen 15.00 uur

Tweede klasse H (7e speelronde)
IJVV - Sparta Enschede 15.00 uur

Vierde klasse D (6e speelronde)
’s-Heerenbroek - Wilsum 14.30 uur
Dieze West - VV Kampen 15.00 uur
VHK - Zalk 14.30 uur


Gerard Meijeringh