Afbeelding
Stockfoto

IJVV kan eindelijk weer om het echie voetballen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - In de tweede klasse H kan IJVV zaterdag eindelijk de draad weer oppakken in de tweede klasse H. De afgelopen weken werden de duels van IJVV tegen Be Quick ’28 en Vroomshoopse Boys afgelast. Zaterdag speelt IJVV tegen hekkensluiter Be Quick Zutphen.

 IJVV begon uitstekend aan het seizoen met veertien punten uit zes duels. Daarna ging het minder. De IJsselmuidenaren verloren drie keer en zakten weg naar de zesde plek op de ranglijst. Daarna werd de competitie stilgelegd. IJVV kwam door afgelastingen nog niet aan een herstart toe. Zaterdag is het eindelijk zover. IJVV tankte zelfvertrouwen met goede resultaten in oefenduels. Zaterdag begint IJVV weer aan de competitie met een thuisduel tegen Be Quick Zutphen. Deze ploeg verzamelde maar zes punten in elf wedstrijden en is hekkensluiter. IJVV heeft acht punten meer en speelde tot dusver nog maar negen competitiewedstrijden.

Eerste klasse D

In de eerste klasse D hoopt DOS Kampen de goede lijn door te trekken in Veenendaal, waar De Merino’s de tegenstander is. Een belangrijk duel voor DOS. Bij winst springt DOS over De Merino’s heen en verlaat de Kamper ploeg de laatste plek. Go-Ahead Kampen hoopt in Wierden de slechte serie te doorbreken. De ploeg van trainer Gert van Duinen verloor de laatste zes wedstrijden en ziet de gevarenzone steeds dichterbij komen. De ploeg snakt naar een goed resultaat. Dat dient te gebeuren in Wierden in het uitduel bij SVZW. Deze ploeg heeft vijf punten meer dan Go-Ahead en staat op een zesde plek. KHC pakte afgelopen zaterdag knap een punt bij CSV Apeldoorn. Inmiddels staat het aantal remises van KHC al op zeven. Zaterdag wacht weer een pittige klus met de thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld, de nummer drie in de competitie.

Vierde klasse D

In de vierde klasse D speelt Zalk zaterdag thuis tegen CSV ’28. De Zwolse ploeg staat derde in de competitie met zestien punten. Zalk heeft drie punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Wilsum ontvangt zaterdag hekkensluiter VV Kampen. Met slechts acht punten en een negende plek valt Wilsum dit seizoen tegen. VV Kampen heeft nog geen enkel punt verzameld. Ook ’s-Heerenbroek draait stroef dit seizoen. De ploeg verloor afgelopen zaterdag met 3-0 van ’t Harde en staat op een achtste plek. Zaterdag speelt ’s-Heerenbroek tegen Reaal Dronten, de nummer vier in de competitie. De Drontenaren hebben vier punten meer dan ’s-Heerenbroek. Achter koploper Dieze West zijn de verschillen klein tussen de nummers twee tot en met negen in de vierde klasse D.

Programma zaterdag 5 maart

Eerste klasse D (12e speelronde)
De Merino’s - DOS Kampen 14.30 uur
KHC - SDV Barneveld 14.30 uur
SVZW - Go-Ahead Kampen 14.45 uur

Tweede klasse H (12e speelronde)
IJVV - Be Quick Zutphen 15.00 uur

Vierde klasse D (10e speelronde)
’s-Heerenbroek - Reaal Dronten 14.30 uur
Zalk - CSV ’28 14.30 uur
Wilsum - VV Kampen 15.00 uur


Gerard Meijeringh