VV Kampen met geflatteerde cijfers onderuit

KAMPEN - VV Kampen verloor zaterdag met 3-6 van Reaal Dronten, maar Kampen-trainer Jeroen Kloekke was tevreden met het spel van zijn ploeg. “Dit was een van onze beste wedstrijden van het seizoen, maar toch staat er na afloop 3-6. Een beetje geflatteerd en verschrikkelijk zuur.”

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Reaal Dronten ging Kloekke met zijn spelers om de tafel. “We hebben met z’n allen de eerste seizoenshelft geëvalueerd. Een van de speerpunten was het tonen van inzet en strijd. Dat ging vandaag echt goed”, aldus Kloekke.

Hij zag zijn ploeg niet goed beginnen. In de eerste vijf minuten liep Kampen al tegen een tegentreffer aan. Daarna ontstond een rommelige eerste helft. “We maakten het onszelf moeilijk, maar we kregen wel voldoende kansen.”

Kampen kwam voor rust niet tot scoren, maar dat veranderde in de tweede helft. Al snel was de balans hersteld via goals van Kay van Motman en Kevin Veger, na een goede steekpass van de goed spelende Safek Aybek. Door een individuele fout kwam de thuisploeg vervolgens toch weer op achterstand.

De schade werd vliegensvlug gerepareerd. Bij de aftrap legde Kevin Veger de bal terug. Daarna schoot Safek Aybek de bal van grote afstand (vlakbij de middenstip) over de keeper heen in het doel. Een treffer waar nog lang over zal worden nagepraat.

Uiteindelijk kwam Kampen alsnog aan de verkeerde kant van de score terecht. In de 70ste minuut scoorde Reaal Dronten de 3-4 uit een penalty. “Dat was een dubieuze strafschop. Ludgne Miquel deed helemaal niets, maar de scheidsrechter zag er een overtreding in”, aldus Kloekke.

Daarna knakte er wat bij de Kamper formatie. Reaal Dronten liep uit naar 3-6 en bezorgde Kampen de twaalfde nederlaag van het seizoen.”