IJVV weer onderuit

IJSSELMUIDEN - IJVV is zaterdag voor de tweede keer op rij onderuit gegaan in eigen huis. Dit keer was WVF te sterk voor de IJsselmuidenaren. De ploeg uit Westenholte won verdiend met 0-2.

Na de nederlaag tegen Be Quick ’28 koos IJVV voor een verdedigende tactiek. De ploeg zit in een serie met zware wedstrijden. Vorige week zaterdag speelde IJVV tegen Be Quick. Zaterdag was WVF de tegenstander en komende zaterdag moet IJVV op bezoek bij koploper Quick ’20. Met een behoudende speelstijl wilde IJVV-trainer Emiel Diender het vertrouwen bij zijn speler wat opvijzelen.

IJVV liet het balbezit aan WVF. “En van daaruit kijken of er wat te halen valt. We deden het goed”, aldus Diender. Toch kwam IJVV in de 27ste minuut op achterstand. Volgens Diender trof zijn ploeg geen blaam. “Het was gewoon een heel mooie aanval.”

IJVV probeerde in de tweede helft wat te forceren, maar de kansen waren voor WVF. Zo wist IJVV-keeper Albert Jan Meuleman de 0-2 te voorkomen en raakte WVF even later de paal. In de 72ste minuut kwam de 0-2 alsnog op het scorebord via Hessel Berends. IJVV ontsnapte vervolgens aan een nog grotere nederlaag. “WVF was gewoon beter en ik vond ons wat flets. Op de training zie ik heel veel goede dingen, maar op de zaterdagen zie ik dat te weinig terug”, aldus Diender.