Afbeelding
Foto: Tennekes

Tweede editie Zalkerloop op zaterdag 18 juni

Sport

ZALK - In Zalk wordt op zaterdag 18 juni de tweede editie van de Zalkerloop gehouden. Deze run is een regionale loop door en in de IJssseldelta.

In 2019 stond de loop voor het eerst op het programma. De loop trok toen 224 deelnemers en daar was de organisatie destijds zeer content mee. In 2020 en 2021 ging de Zalkerloop niet door vanwege het coronavirus en werd de loop op virtuele wijze aangeboden. De organisatie is blij dat de loop nu weer op een normale manier kan worden gehouden.

Het parcours start en eindigt in het dorp Zalk en gaat via het Zalkerbos en langs de IJssel. Net als vorig jaar met muziek en veel gezelligheid onderweg. De route gaat over asfalt, klinkerwegen, zand- en graspaden.

Voor het eerst is het ook mogelijk om de route wandelend te doen. Dat kan vanaf zaterdag 11 juni tot en met vrijdag 17 juni 17.00 uur. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij de balie van Dorpshuis ‘An de Steege’ in Zalk tijdens de reguliere openingstijden.

De Zalkerloop gaat op 18 juni om 10.30 uur van start met de Kidsrun. Daarna zijn de volwassenen aan de beurt op een parcours van 15 kilometer. De lopers van de 15 kilometer gaan van start om 11.00 uur en een kwartier later de deelnemers van de 10 kilometer. De lopers van de 5 kilometer beginnen om 11.30 uur.

Voorinschrijven kan tot 13 juni via www.inschrijven.nl en sluit wanneer de deelnemerslimiet is bereikt. Via de site of sluit eerder, indien het inschrijflimiet is bereikt. Meer informatie is te vinden op : www.zalkerloop.nl

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden