Afbeelding
Stockfoto

Groot judotoernooi in Sporthal De Reeve

Sport

KAMPEN - Judoteam IJsselmond houdt zaterdag 21 mei een groot internationaal judotoernooi in Sporthal De Reeve. Bij de eerste editie van de IJsselmond Cup verwacht de organisatie ruim zeshonderd deelnemende judoka’s.

Om judoka’s te trainen en te begeleiden voor de wedstrijdsport is Stichting Judoteam IJsselmond opgericht. Het betreft een zelfstandige stichting, geleid door vrijwilligers en trainers die overkoepelend judoka’s van Sportcentrum Sonnenberch uit IJsselmuiden en Maruseru Judoschool (voorheen Jetze van Dijk Budosporten) uit Kampen trainen en begeleiden. “Onze judoka’s zijn geselecteerd voor Team NL en meestal zijn we in grote getale aanwezig op de diverse toernooien. Daardoor is Judoteam IJsselmond een begrip in de judosport geworden. Naast de begeleiding en coaching van de wedstrijdjudoka’s, organiseren wij diverse sociale activiteiten, zoals judokampen, BBQ’s en kleine toernooien om de binding te stimuleren en jongeren vanuit de breedtesport voor de wedstrijdsport te interesseren”, zo laat Judoteam IJsselmond weten.

Een volgende stap is nu de organisatie van een jaarlijks eigen (internationaal) toernooi in Kampen, gecombineerd met een opstaptoernooi voor de beginnende judoka’s. Door corona werd de eerste editie van het toernooi al twee keer uitgesteld, maar zaterdag zal eindelijk het toernooi doorgang kunnen vinden. Maar liefst vijftig vrijwilligers werken mee. De opening wordt verricht door wethouder Bas Wonink.

Gerard Meijeringh