Atleten AV Isala ‘96 succesvol op Special Olympics

HENGELO - Atletiekvereniging Isala ’96 was afgelopen weekeinde met acht atleten vertegenwoordigd bij de Special Olympics in het FBK Stadion in Hengelo. De Kamper afvaardiging was goed voor zeven podiumplaatsen.

Elke atleet mocht aan maximaal drie onderdelen meedoen, waaronder twee looponderdelen en een technisch onderdeel. Er waren spannende races te zien, waarbij er flink gestreden moest worden om het podium te behalen.

Cheyenne Hoekman piekte op het juiste moment en pakte met persoonlijke records goud op de 100 en 200 meter sprint. Mirthe Kroeze behaalde brons op kogel, ook met een persoonlijk record. Op de 1500 meter gingen Anco Würsten en Nathan van de Kerken van start. In een goed opgebouwde race namen beide mannen in hun categorie goud mee naar huis. Ook hier vielen persoonlijke records te noteren. Van de Kerken scoorde ook nog brons op de 100 meter en zilver bij mini speer.
Wijnold Dorgelo was nipt op tijd hersteld van een week ziek zijn. Hij liep ondanks een trainingsachterstand een sterke 400 meter, maar viel met een vierde plek nét buiten de prijzen. Luke Tennekes evenaarde zijn persoonlijk record bij het hoogspringen en won goud.

Topsprinter Symon Stuij vlamde tijdens de voorrondes, maar trof in de finale sterke tegenstanders. Hij viel met een vierde plek net buiten het podium.

Kort voor zijn wedstrijd werd Martijn van Vianen geïnterviewd. Hierdoor was hij minder geconcentreerd en kwam hij bij het hoogspringen iets minder goed uit de verf als normaal. Op de 100 meter sprint snelde hij naar zilver.
Tot slot werden alle coaches gehuldigd met een medaille voor het mogelijk maken van de prestaties van de atleten. Sportiviteit is belangrijk bij de Special Olympics en iedereen moedigt iedereen aan.

Coaches Geert Vrijbloed en Henk-Jan Dorgelo blikken tevreden en vooral trots terug op het toernooi.

Gerard Meijeringh

Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22