Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Succesvolle week voor tenniser Ivar Vinke

· leestijd 2 minuten Sport

ETTEN-LEUR/HILVERSUM - De 16-jarige Ivar Vinke behaalde de afgelopen week goede prestaties op een internationaal toernooi en een nationaal ranglijsttoernooi. De Kampenaar won in Etten-Leur en eindigde als tweede bij het internationale toernooi in Hilversum.

Ivar Vinke speelde afgelopen weekeinde een toernooi in Etten-Leur. Het was het ranglijsttoernooi in de junioren tour voor jongens tot en met 16 jaar op het hoogste niveau goud. Het toernooi was alleen toegankelijk voor de hoogst geplaatste spelers op de nationale ranglijst. 

In een schema van zestien spelers trad Vinke in de eerste ronde aan tegen Sharif Vossen uit Asten. Deze wedstrijd werd redelijke eenvoudig gewonnen door Vinke met 6-2 en 6-2. In de tweede ronde trof hij een sterkere tegenstander in Thomas Schouten uit Eindhoven. De wedstrijd verliep dan ook een stuk spannender, toch kon Vinke winnen met 7-5 en 6-3. Op zondagochtend volgde de halve finale tegen Mathijs Aalpol uit Heeze. Een sterke wedstrijd van Vinke eindigde in winst met 6-1 en 6-0. 

In de middag was de finale en Vinke moest hierin aantreden tegen Hidde Schoenmakers uit Baarn. Twee spelers die aan aan elkaar gewaagd zijn en dat was ook te zien in de wedstijd. Bij een stand van 6-6 in de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen. Wederom een gelijk opgaande strijd, waarin Vinke aan het langste eind trok en won met 11-9. De tweede set gaf hetzelfde spelbeeld. De spelers daagden elkaar enorm uit en Vinke kon wederom de set winnen, ditmaal met 7-5. 

Een hele knappe prestatie van het lid van de KJLTC om dit toernooi te kunnen winnen op het allerhoogste niveau in Nederland. Het levert veel punten op en daarmee bezet Vinke nu de zesde plaats op de nationale ranglijst voor jongens tot en met 16 jaar.

Op zondag 19 juni trad Vinke aan in Hilversum bij het ITF J5 toernooi voor junioren tot en met 18 jaar. Bij dit internationale toernooi werd Vinke toegelaten tot de kwalificatie dankzij een goede positie op de nationale ranglijst. Alle drie kwalificatierondes wist hij te winnen, waarvan met name de laatste wedstrijd een knappe prestatie was door Sverre Bakker uit Groningen te verslaan met de standen 7-6 1-6 en uiteindelijk 10-3 in de afsluitende super tiebreak. 

Op dinsdag volgde het hoofdtoernooi, waarin Vinke aan mocht treden tegen de Zweed Gabriel Jornert. De wedstrijd begon stroef voor Vinke en hij kwam met 0-2 achter. Daarna kreeg hij vat op de wedstrijd en kon de set omdraaien en zelfs met 6-2 winnen. De tweede set kende een soortgelijk verloop. Vinke won met 6-1. Een fraaie prestatie en deze winst leverde Vinke de eerste punten op voor de ranglijst van de International Tennis Federation. 

In de tweede ronde speelde Vinke tegen de als achtste geplaatste Portugees Ivo Isquiro. Wederom speelde Vinke een sterke wedstrijd met winst in de eerste set met 7-6. De tweede set ging ook weer gelijk op, echter ditmaal wist Isquiro met 6-7 te winnen. In de beslissende derde set was er ook een gelijke strijd, maar Vinke verloor met 4-6. Teleurstelling bij Vinke over het nipte verlies, echter ook tevredenheid over het goede spelniveau en het behalen van de eerste internationale punten.

Gerard Meijeringh

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 15 uur geleden