Go-Ahead en DOS komen elkaar zoals verwacht komend seizoen weer tegen.
Go-Ahead en DOS komen elkaar zoals verwacht komend seizoen weer tegen. Foto: Willibrord Sleifer

Go-Ahead, DOS en KHC treffen drie voormalige zondagclubs en zes promovendi

Sport

KAMPEN - KHC, DOS Kampen en Go-Ahead Kampen zitten ook komend seizoen bij elkaar in de competitie. De Kamper verenigingen zijn ingedeeld in eerste klasse E. Deze klasse van district oost lijkt een stuk minder sterk dan vorig seizoen (eerste klasse D). met maar liefst zes gepromoveerde ploegen. De top vijf van de vertrouwde eerste klasse D is weggevallen. 

Met asv Dronten, Epe, Hulzense Boys, Achilles ’12, Quick ’20 en DZOH treffen de drie Kamper clubs maar liefst zes ploegen die vorig jaar in de tweede klasse actief waren. Bijzonder is dat Achilles ’12, Epe en Heerenveen voormalige zondagclubs zijn die naar de zaterdag zijn overgestapt. 

Heerenveen speelde het afgelopen in de eerste klasse F van het zondagvoetbal. Met Noordscheschut is er slechts één degradant uit de hoofdklasse ingedeeld in de eerste klasse E. 

Een andere aansprekende tegenstander is WHC, dat vorig seizoen in de noordelijk eerste klasse E actief was. Met SVZW en SVI treffen de Kamper eersteklasser slechts twee bekende ploegen die vorig jaar actief waren in de eerste klasse D.

Gerard Meijeringh