Ten Brinke Set-Up HS 1 niet opgewassen tegen koploper.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 17-12-2022 | Uitslag: Ten Brinke Set Up HS 1 – VC Sneek HS 1 | 0 - 4
IJsselmuiden - Op papier was dit natuurlijk een interessante wedstrijd. Set-Up als hekkensluiter tegen de koploper in eigen huis. Als Sneek dacht dat men zonder enige problemen langs Set-Up heen kon komen dan hadden ze dat wel mis, want aan motivatie vooraf geen gebrek. Uiteindelijk heeft Set-Up geen punt kunnen pakken maar op momenten toch redelijk mee kunnen spelen.

De eerste set begon de thuisploeg scherp. Er werd goed volleybal gespeeld. De pass lag ook netjes en dit gaf Matthias ook de mogelijkheid om de blokkering wat uit elkaar te spelen. Waar er dan wel een twee mans blok stond kon men dit oplossen of erlangs slaan. Een spannende set waar uiteindelijk toch Sneek aan het langste eind trok. 23-25

De tweede set liep alles wat minder, minder scherp in de passing, minder scherp in de blokkering. Serverend kon Set-Up de druk ook niet kwijt bij de tegenstander en dan krijg je de ballen om de oren. 18-25

De derde set dan maar weer proberen, maar het zat er nog niet in. Waar het publiek bijna bingo had was de thuisploeg de kegels op een bowlingbaan. Ging het niet linksom, dan kreeg de tegenstander de bal wel rechtsom op de grond. 16-25

Jammer maar het geeft niet, Set-Up dacht nog een setje te pakken. Dat liet men ook wel zien in het begin van de vierde set. Set-Up bleef knokken en met goede aansturing van Peter liep men toch nog een beetje mee met de friezen die hun eigen positie niet meer wisten. Na wat heen en weer gedoe vonden de gasten toch hun juiste plekje weer in het veld. Dat de scheidsrechter daar niets mee deed is ons nog steeds een raadsel. Uiteindelijk kon Set-Up niet genoeg brengen om de vierde set nog in eigen huis te houden. 22-25

Al met al wel jammer, maar het is niet anders. We danken ons publiek voor het aanmoedigen en wensen iedereen een goede jaarwisseling.