Afbeelding
Foto: Set-Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set-Up HS 1 terug van weggeweest.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Uitslag: Ten Brinke Set-Up HS 1 – Plainwater Donitas HS 1 | 4 - 0
IJsselmuiden 5 november - Op zaterdagavond 19:00 uur stond de thuiswedstrijd van Set-Up IJsselmuiden (plek 11) tegen Donitas HS 1 (plek 10) uit Groningen op het programma. Een belangrijke pot, omdat het team die deze wedstrijd ging winnen weer uit de gevarenzone kon komen. De tribune stroomde langzaam vol met de enthousiaste supporters en trouwe trommelaars van Set-Up.

De eerste set ging van start. Set-Up dwong direct de eerste punten af door een goede pass en prima ‘side-out spel’. Buitenaanvaller Joël Vaandering kreeg goede set-ups van spelverdeler Matthias Sukaldi en wist de ballen onberispelijk te scoren. Dit was een mooie start, die goed opgevolgd werd door de rest van het team. Dankzij een sterke servicedruk van de mannen uit IJsselmuiden konden de Groningers de pass niet goed naar het net brengen, waardoor een set-up naar ‘hoog buiten’ – dus naar de buitenaanvaller – vrijwel de enige oplossing was. Set-Up verdedigde ook goed, en wist de eerste set naar zich toe te trekken. Het werd 25-18.

De tweede set begon Donitas iets beter te volleyballen en ging het redelijk gelijk op. De Groningers kregen de kans zich weer in de wedstrijd te vechten. Dat lukte ze aardig, want het kwam tot een stand van 26-26. Uiteindelijk was Set-Up toch de betere ploeg en ook de tweede set resulteerde in winst voor de befaamde ‘IJsselmuiden Superboeren’.

De derde en vierde set was Set-Up scherp en gebrand om elke bal te scoren. Er werd flink druk gezet met de service en de blokkering werd goed dicht gezet. De Groningers maakten geen enkele kans meer om de wedstrijd nog om te draaien, mede dankzij het geweldige publiek van Set-Up. Heerlijk om te volleyballen met zo’n geweldige sfeer. De Groningers moeten het gevoel hebben gehad dat ze al hadden verloren, want de tegenstand werd steeds minder. Beide sets werden gewonnen door de IJsselmuidenaren met 25-19 en 25-18.

Een 4-0 winst dus voor Set-Up. Een resultaat om trots op te zijn, en hiermee stijgt het team uit IJsselmuiden met 2 plekken waardoor het op de 9e plek komt te staan.
Een bijzonder woord van dank aan onze trouwe en enthousiaste supporters, jullie waren weer geweldig!

Volgende week zal Set-Up het in Nijmegen opnemen tegen de nummer 1 van de competitie, Pegasus HS 1.

Afbeelding
Vrachtwagen verliest container: Treinverkeer Zwolle-Kampen lange tijd gestremd Algemeen 27 feb, 16:53
Afbeelding
Deltion College houdt open avond op 15 maart voor jongeren én volwassenen Nieuws Ingezonden 27 feb, 16:37
Opening van het academisch jaar in de Broederkerk te Kampen anno 2017
Stop op bachelors theologie in Utrecht na verhuizing TUK Algemeen 27 feb, 15:51