IJVV verliest in hectische slotfase

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag een gevoelige nederlaag geleden tegen hekkensluiter VVOP . Het was een enerverende wedstrijd, waarin beide hoofdtrainers en een speler van VVOP werden weggestuurd. Acht minuten voor tijd kwam IJVV op een 2-1 voorsprong, maar de IJsselmuidenaren konden dit niet vasthouden. VVOP sleepte een 2-3 zege uit het vuur. Tot grote teleurstelling van Herben Visscher. “We hebben het niet goed gedaan. We hadden niet de rust om de wedstrijd goed uit te spelen”, aldus de hoofdtrainer van IJVV. Hij zag IJVV een zeer matige eerste helft spelen. “We zakten door de ondergrens. We speelden heel onrustig en rommelig.” IJVV kwam na ruim tien minuten op achterstand. De assistent-scheidsrechter van IJVV vlagde voor buitenspel, maar de arbiter keurde de treffer goed. Daarna bleef IJVV de 0-2 bespaard. In een spaarzame gevaarlijke aanval van IJVV leek Chiel Buikema op weg naar de gelijkmaker, maar de arbiter floot de aanval af wegens buitenspel en volgde daarmee dit keer wel het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter op. Tot ongenoegen IJVV-trainer Visscher. Na rust bleef het spel van IJVV onrustig, maar de ploeg was nu wel in staat om gas te geven. Dat leidde tot kansen. Zo werd een schot van Buikema net gepakt door de keeper en slaagde de goalie er even later in om een kopbal van Buikema ternauwernood onschadelijk te maken. In de 53e minuut kwam IJVV tot scoren. Een voorzet vanaf rechts werd losgelaten door de keeper. Erik Post was attent en tikte de bal binnen. In de 58e minuut stuitte Buikema op de doelman van VVOP. Daarna ontstond er een vreemde situatie. Nadat een aanval van VVOP al lang was afgelopen, kwam de arbiter op appèl van de trainer van VVOP hierop terug. De oefenmeester vroeg om een gele kaart en dat advies volgde de scheidsrechter op door Gideon Dokter de gele prent te tonen. IJVV-trainer Visscher reageerde vervolgens met de mededeling dat de arbiter dan ook wel de eerste ‘buitenspelgoal’ van VVOP kon intrekken en werd vervolgens met rood weggestuurd. Tien minuten voor tijd was er rood voor een speler van VVOP, na een overtreding op de doorgebroken Severin Simic . Twee minuten later bracht William Dekker IJVV op voorsprong. De trainer van VVOP werd vlak daarna ook met rood weggestuurd wegens commentaar op de leiding. IJVV leek tegen tien man de zege in de tas te hebben, maar kwam bedrogen uit. Drie minuten na de 2-1 kwam VVOP op gelijke hoogte. Na een ongelukkige handsbal van Bertrick Schrijver ging de bal op de stip. VVOP benutte de strafschop. In blessuretijd viel zelfs nog de 2-3. Na een corner van IJVV kwam VVOP in balbezit en sloeg vervolgens toe in de tegenstoot.