Ook bij DOS Kampen werden de jubilarissen gehuldigd.
Ook bij DOS Kampen werden de jubilarissen gehuldigd. Foto: Jelle de Mik

Kamper voetbalverenigingen huldigen tijdens recepties leden voor jarenlange trouw aan de club

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Een aantal Kamper voetbalclubs heeft zijn jubilarissen gehuldigd. Het gaat om trouwe leden die een lustrum hebben te vieren. De huldigingen vonden plaats tijdens nieuwjaarsbijeenkomsten bij de verenigingen.

Zo ook bij Go-Ahead Kampen. Een van de jubilarissen is Mirjam Kostwinder. Zij is 25 jaar lid van de voetbalvereniging, voetbalt in 30+ en zit in de Jeugd TC. Kostwinder heeft eerder gevoetbald bij Vrouwen-1 en is ook trainster geweest, aldus Go-Ahead. Hans van Dijk is al 50 jaar lid en keepte ruim 100 competitiewedstrijden in de periode 1983-1994 en was ook keeperstrainer. Hij debuteerde op 19 november 1983 tegen IJsselmeervogels. Memorabel was, aldus Go-Ahead, in 1991 een thuiswedstrijd tegen Noordwijk waarbij Hans van Dijk na zes minuten rood kreeg. Arjan Knul nam toen de plaats in het doel in. Van Dijk zijn laatste duel was in de nacompetitie tegen SC Angelslo in mei 1994. Vandaag de dag is Van Dijk een trouwe supporter van het eerste elftal. Henk de Leeuw is al 60 jaar lid. De Leeuw heeft diverse taken uitgevoerd bij de voetbalvereniging. Hij was onder meer trainer bij de jeugd, werkzaam in de kantine en grensrechter bij het tweede elftal. Momenteel is Van Dijk aanspreekpunt van de onderhoudscommissie. 

Bij DOS Kampen werden de jubilarissen eveneens in het zonnetje gezet. Te beginnen bij Stefan van Dijk die 25 jaar lid is. Een 40-jarig jubileum werd gevierd door Lourens Hooisma, Adriaan Smit, Peter Smit, Wilto Dijkstra, Emiel Goossen, Bert Dokter, Jan Krijn Schinkel, Wilfred Horst en Jan Okke Koers. Dik van der Kolk en Berrie Koetsier zijn beide 50 jaar verbonden aan DOS en Klaas Rill en Bert van der Weerd 60 jaar. Johan Reumer, Dries van Putten, Henk van Dijk en Gerrit Post zijn 65 jaar lid en Piet Hanekamp 70 jaar. Tevens zijn de jubilarissen van de Supportersvereniging gehuldigd. Het gaat daarbij om Sjoukje Selles, A. Smit, Cor Nieuwenhuis, J. van den Hul, H. Goosen, Ap Diender, André Clement, Dennis Maurer, Nick Karel en Hans van Dijkhuizen (allen 25 jaar) en W.J. Albers (40 jaar). 

Ook bij voetbalvereniging Wilsum zijn jubilarissen gehuldigd, negen in totaal. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsvereniging van de club. De jubilarissen ontvingen een speldje en een bos bloemen. “Bijna alle jubilarissen zijn als vrijwilliger actief geweest of nog steeds actief en dat betekent veel betrokkenheid bij het belangrijke werk binnen de vereniging”, zo laat de club weten. Wim de Velde-Harsenhorst is 40 jaar lid. Peter Jager, Jan Riezebos en Gert Hofstede 50 jaar. Ook  werden er vijf jubilarissen gehuldigd die 60 jaar lid zijn, te weten: Gerrit Fix, Jan Hofsteden, Henk Barneveld, Albert Riezebos en Albert de Velde. 

Bij SV Zalk werden elf jubilarissen gehuldigd, leden die 25 of 50 jaar lid zijn. De leden die 25 jaar lid zijn, zijn Ria Frijlink, Simon Brummel en Henk van Raalte. Acht mensen haalden de mijlpaal van 50 jaar lidmaatschap bij SV Zalk, namelijk Willem Agterhuis, Martien Esselink, Gerard van der Grift, Johan Rietberg, Daan Kuiper, Jan Lans, Jan Schrooten en Harm Wessels.

Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 2 uur geleden
Openlucht theatervoorstelling SCHULD
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Cultuur Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 22 uur geleden
Afbeelding
Ondertekening koopovereenkomst kavel Genuakade tussen Broshuis en de gemeente Kampen (6 foto's) 6 foto's instagram 22 uur geleden