Sarris Westerkamp is blij met zijn jubileumspeldje.
Sarris Westerkamp is blij met zijn jubileumspeldje. Foto Tennekes

Bestuurders DOS Kampen weer op de fiets langs verschillende jubilarissen

Sport

KAMPEN - Traditiegetrouw worden bij DOS Kampen de jubilarissen gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie, maar door de coronamaatregelen was dat uiteraard niet mogelijk. Evenals vorig jaar bezochten DOS-bestuurders de jubilarissen per fiets.

Dit keer bestond de DOS-delegatie uit voorzitter Arend Runia en Marjolein van der Vinne, bestuurslid voetbalorganisatorische zaken. “Wij zijn om 11.00 uur begonnen en waren om 16.00 uur thuis. Ik heb nog koude voeten”, vertelde Runia met een lach op zaterdagavond. Hij beschreef de tocht als een rondreis langs de wortels van de vereniging.

De DOS-bestuurders begonnen om 11.00 uur bij Sarris Westerkamp. Hij is al veertig jaar lid van DOS Kampen. Westerkamp is voorzitter van de technische commissie. 

“Hij coördineert het technisch beleid en is de rechterhand van Koos (Westendorp, red.). Hij stuurt trainers aan en zorgt voor de trainersbezetting”, aldus Runia.

Twaalf jubilarissen kregen bezoek van Runia en Van der Vinne. De jubilarissen kregen een speldje en een verrassingsmandje. Niet alle jubilarissen werden met de fiets bezocht. De twee DOS-bestuurders pakten de auto om bij Wesley Bogaard (Kamperveen) en Henk Haverkamp (Lelystad) langs te gaan. 

Op de lijst van jubilarissen verdient Henk Haverkamp een bijzondere vermelding. Hij is al 65 jaar verbonden aan DOS. “Hij is degene die het archief bijhoudt. Hij heeft plakboeken vol over DOS. Ook heeft Haverkamp in 1975 het veteranenvoetbal opgezet, zoals we dat nu nog steeds kennen. Daarnaast zat hij in het Kamper elftal, waarin spelers van de verschillende Kamper clubs speelden. Hij heeft bijvoorbeeld met Henk Kiel in het elftal gezeten”, aldus Runia.

Eén bezoekje werd uitgesteld. Gerrit Bonestroo uit IJsselmuiden was zaterdag niet aanwezig. Hij is vijftig jaar lid van DOS. “Hij heeft tien jaar de gehele administratie van DOS gevoerd en had doorlopend Dossers over de vloer. Hij heeft zelf een administratiekantoor, maar hij heeft alles voor niets gedaan. Daar heb ik veel respect voor. We gaan hem binnenkort een keer opzoeken.”

In totaal zijn er twaalf jubilarissen bezocht. Dat zijn Henk Haverkamp (65 jaar lid), Henk Woning (60 jaar lid), Jan Dijkstra (60 jaar lid), Wim Roest (60 jaar lid), Henri Albers (50 jaar lid), Jan Leusink (40 jaar lid), Bennie Bos (40 jaar lid), Sarris Westerkamp (40 jaar lid), Wesley Bogaard (25 jaar lid), Wilfred Rill (25 jaar lid), Patrick Spielhagen (25 jaar lid) en Marcel van Dijk (25 jaar lid).

Gerrit Bonestroo is 50 jaar lid van DOS en kan binnenkort het bijbehorende speldje en het verrassingspakket in ontvangst nemen.