Go-Ahead revancheert zich tegen Broekster Boys

· leestijd 1 minuut Sport instagram

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag in eigen huis een klinkende overwinning behaald op Broekster Boys. De zege smaakte extra zoet omdat tegen de tegenstander van zaterdag eerder dit seizoen een pijnlijke nederlaag (4-1) werd geleden. De Kampenaren waren destijds lange tijd de betere, maar gaven dat duel in luttele minuten uit handen.

Het is mede in dat licht dat trainer Edwin van Nijen van Go-Ahead Kampen constateert dat zijn ploeg is gegroeid. “We zijn volwassener geworden en verder dan toen. Wat het voor mij extra mooi maakt, is dat er zaterdag negen spelers afkomstig uit de eigen club op het veld stonden.”

Die deden het goed. Hoewel de teams, in een open wedstrijd, zeker in het begin aan elkaar waren gewaagd. Ook Broekster Boys kreeg mogelijkheden. Van Nijen had zijn spelers als opdracht meegegeven vroeg druk te zetten en de tegenstander te dwingen om nog eerder de lange bal te geven.

Het was Arjan Wiegers die namens Go-Ahead de score opende. Hij was succesvol in de rebound, nadat de keeper een bal van Nico Veldman los had gelaten. Myron Boumbouya verdubbelde de marge. Ook hij scoorde in de herkansing. Dit nadat eerst Wilbert Wessels, in stelling gebracht met een mooie steekpass, zijn geluk had beproefd.

Net voor de rust kreeg Hedzer Prins van Broekster Boys een rode kaart. Van Nijen besloot daarop in de rust aanvallend te wisselen (verdediger eraf en middenvelder erbij) en daarna zou de thuisploeg niet meer in de problemen komen. Wessels pikte in de tweede helft zijn treffer mee, waarbij hij een fraaie aanval goed afrondde. Bryan Hellendoorn bepaalde de eindstand op 4-0.

Go-Ahead staat momenteel vijfde op de ranglijst, zes punten achter stadsgenoot KHC, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Op de vraag of hij al naar die vierde plek kijkt, met het oog op de nacompetitie, antwoordt Van Nijen: “Het mag duidelijk zijn dat we zo hoog mogelijk willen eindigen. Van de andere kant spelen we nog tegen alle sterke teams bovenin, ONS Sneek, Olde Veste, Flevo Boys en KHC. Onze focus ligt op beter worden en dan zijn deze duels een mooie graadmeter.”