KWC-Kampen rijd NK-selectie wedstrijd Zwolle

Vandaag stond de Rabo jeugdronde van Zwolle op het programma van de KWC/EVA-Optic/Cyclingteam renners. Aan het mooie bochtige parcours aan de Wythemerplas stonden Fleur, Nout, Jonas, Bastiaan, Jelle, Sem, Olivier en Sven aan de start. Helaas kon Isa vandaag niet starten door een gebroken pols. Beterschap Isa!
Categorie 2 reed vandaag 8 ronden, Fleur werd heel knap 3e in haar categorie, en kwam op het podium als 2e meisje.
In categorie 4 reden Bastiaan, Nout en Jonas 15 ronden. Helaas kwamen Bastiaan en Nout in de laatste bocht voor de finish ten val. Nout finishte als 19e, Bastiaan als 23e en Jonas eindigde op de 25e plek. Alle 3 de heren hebben een mooie wedstrijd gereden.

Jelle reed 20 ronden tijdens de wedstrijd van categorie 5. Hij fietste de hele wedstrijd vrij achterin het peloton en kwam als 12e over de finish.

Sem mocht nog 25 ronden meer rijden in categorie 6. Vrij in het begin van de wedstrijd moest hij lossen met nog 2 renners maar ze wisten met dit groepje toch weer aan te sluiten bij het peloton. De rest van de wedstrijd wist Sem heel netjes in het peloton te blijven. Hij finishte als 16e.

De wedstrijddag werd afgesloten met 30 ronden voor categorie 7. Olivier en Sven reden vanaf het begin mooi voorin. Er werd heel hard gereden (max. snelheid 53 km/u). Na 3 ronden waren ze met 8 renners vooruit. De rest van de wedstrijd zijn ze met deze 8 ook bij elkaar gebleven. In de eindsprint werd Olivier 5e, Sven 6e.

Een mooie wedstrijddag waarbij door sommige KWC/EVA-Optic/Cyclingteam renners punten werden gescoord voor de NK-kwalificatie, een aantal renners hebben hun eigen prestaties verbeterd en er waren een paar pechvogels, maar ook die gaan er volgende week weer helemaal voor tijdens de wedstrijd op 2e paasdag op een nieuw parcours in Apeldoorn.