Succes voor Judoteam IJsselmond in Antwerpen

ANTWERPEN – Judoteam IJsselmond heeft afgelopen weekeinde vier medailles behaald bij een sterk bezet in Antwerpen.

Voor de Belgen was het judo evenement een rankingtoernooi en dat was te merken aan de poules die sterk bezet waren. De twee beste judoka’s van iedere poule gingen door in de knock-outfase.

Lou Holterman (-66kg) won goud. Hij begon met een verliespartij, maar won vervolgens met ippon en werd tweede in de poule. Vervolgens won Holterman drie partijen op rij. De finale besliste hij met een mooie til in zijn voordeel.

Sil Wijnsma (-73kg) pakte zilver. Hij begon met drie overwinningen op rij. In de halve finale won hij in de golden score met een houtgreep. In de finale bleek zijn tegenstander met drie straffen te sterk.

Jay Mossel (-73kg) begon gelijk met een zware partij maar won deze in de golden score. Twee partijen verder verloor hij de halve finale. Hij mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Jasper Kalter (-81kg) wist zich met twee prachtige ippons door de poulefase heen te judoën. In de spannende halve finale verloor hij in de golden score nipt. Hij verdiende brons.

In Hasselt pakte Judoteam IJsselmond diverse podiumplaatsen bij het 10e BPO toernooi. Marith van Hierden en Mikai de Vries eindigden als eerste. Tweede plaatsen waren weggelegd voor Kaan Ozkan, Simon van de Berg, Thomas van de Belt, Joas Roebersen, Naomi Kok, Finn Cremer, Jos Melisien en Jordi Tuinman. Derde plaatsen waren er voor Esther Meijer, Mia ten Heuvel, Silvan Wierenga, Lukas Trouwborst, Collin van Heerde en Xander van Dijk,