Afbeelding
Aangeleverd.

Winnaar lockdown-lemon-lottery bij De Mannenkapper

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kappers zijn creatief maar niet alleen met knippen. Ook in het ondernemen weten ze bij De Mannenkapper de creativiteit naar boven te halen. Door de coronacrisis hebben we afgelopen jaar totaal 20 weken stilgelegen. Dat is bijna een half jaar. 

De eerste lockdown duurde 8 weken en het was schitterend weer. Toen heb ik mijn huis geschilderd, aldus Hans Hollander. Uiteindelijk ook genoten van de vrijheid die ik toen ervaren heb. Maar de tweede lockdown hakte er stevig in. Wederom geen omzet en dit keer in totaal 12 weken dicht terwijl de kosten doorlopen.

Tijdens de tweede lockdown ontstond spontaan het idee om een loterij te houden. Maar hoe gaan we dat doen was de grote vraag. Tijdens het bellen naar onze klanten om alle afspraken te verplaatsen heb ik mijn medewerksters gevraagd mee te denken. Uiteindelijk gaf dat een mooi resultaat. Zelf mini-shampoos maken en daar een loterij mee houden. Van het één kwam het ander. Ik belde een klant op die werkt bij Schotte in Kampen. Dit bedrijf maakt plastic flesjes en spontaan werd er een doos met flesjes gedoneerd. Shampoo in grootverpakking werd bij een leverancier uit de hoge hoed getoverd en voor prijzen deed ik een oproep bij mijn collega’s in het Gildenkwartier. De reacties waren overweldigend. Vele ondernemers in mijn directe omgeving hebben prijzen ter beschikking gesteld. Supergaaf om te merken dat we elkaar zo kunnen helpen. Mijn leveranciers van kappersprodukten deden ook nog een flink aantal prijzen in de pot en zo kreeg de loterij zijn vorm. De hoofdprijs was snel bedacht. Een jaar lang gratis naar De Mannenkapper!

De flesjes hebben we met het team gevuld, etiketten geplakt en elk flesje kreeg een uniek nummer. Omdat de shampoo een lemongeur heeft hebben we de naam daarvan gekoppeld aan de actie. Zo ontstond de unieke naam : “LOCKDOWN-LOTTERY-LEMON-SHAMPOO”. Het uiteindelijke resultaat was ruim 800 mini-flesjes. Maar goed dan heb je 800 flesjes en die moet je dan nog zien te verkopen. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om ze per 3, 5 of 10 te verkopen. Dat bleek de juiste keuze te zijn geweest. Met de nodige aandacht hebben we ze allemaal verkocht en kwamen er dagelijks mensen over de vloer om een gewonnen prijs op te halen. En zo is ook de hoofdprijs gevallen. Deze is gewonnen door Jan Kees Bezemer. Al jaren een trouwe klant maar vooral ook een erg enthousiast persoon. 

Ook al gaat Jan Kees niet maandelijks naar de kapper hij is er wel blij mee. Jan Kees zijn zonen zijn ook al fan van De Mannenkapper en die mogen meehelpen de 10 knipbeurten op te maken komend jaar. Ik deed mee om De Mannenkapper te steunen en was verrast dat ik deze prijs won. Met vijf flesjes shampoo kopen had Jan Kees een prima zet gedaan. Naast de hoofdprijs won hij ook nog eens een prijs van Charlies. Mijn favoriete kledingwinkel zegt Jan Kees tot besluit.