Afbeelding
Aangeleverd

Je eigen woning upgraden in plaats van verhuizen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Denk je over verhuizen? Vraag je dan vooraf wel even af of het echt nodig is. Ben je nog blij met de wijk of straat waar je woont, maar heb je andere wensen waardoor je naar een andere woning zoekt? Bedenk dan dat je huis upgraden ook een optie is!

Je huis weer even vanuit de beginsituatie bekijken, kan je helpen. Weet je nog hoe je woning er uit zag toen je er net kwam wonen? Alles strak en fris in de verf. In de loop van de jaren is er wel één en ander veranderd. Maar met een upgrade kan jouw huis vaak gewoon weer aan jouw nieuwe wensen voldoen.

Badkamer of keuken

Een verouderde badkamer of keuken mogen eigenlijk geen reden van verhuizen zijn. De kans dat je in een nieuw huis echt alles tegenkomt van jouw wensenlijstje, is namelijk echt heel klein. Wist je dat je je keuken met alleen nieuwe deurtjes en een fris plafond een heel andere look kunt geven. En ook je badkamer knapt enorm op van mooi strak stucwerk op de muren en plafonds en wat nieuw sanitair. Denk eventueel ook over een andere indeling. Vaak geeft dat een enorme boost qua uitstraling en gemak.

Extra kamer

Heb je extra ruimte nodig? Ook dan kan je eigen huis opties geven. Denk maar aan het upgraden van de zolder tot slaapkamer(s). Eén of meerdere dakramen of dakkapellen kunnen je licht maar ook extra sta-ruimte geven. En lijkt de zolder nu donker en bedompt, als je een stukadoor alles wit laat stucen, lijkt het direct een stuk groter. Een wandje tussen de trap en de kamer geven extra privacy. Maak je een vier verspringende wandjes met een opening om doorheen te gaan, dan heb je niet perse een deur nodig en creëer je tussen de wanden opbergruimte.

Check ook rest van je huis

Dat fris pas geverfde gevoel van toen je verhuisde, is waarschijnlijk weg. Door in een woning te leven, worden met name de vloeren, wanden en plafond vies. Dat komt enerzijds door het roet van kaarsjes en lampen maar ook door wat er in de lucht hangt. En vergeet niet het vastpakken van hoeken of het leunen tegen de muur. Laat je de muren en plafonds dan weer stucen of witten, is er direct een fris zichtbaar resultaat. Eén van de manieren die door de betere stukadoors gebruikt wordt, is het airless spuiten. Kies hiervoor wel een goed bedrijf in plaats van een goedkope stukadoor. Zo weet je zeker dat je een goed resultaat krijgt. Kies ook het liefst een vakman in de buurt. De stukadoor Alkmaar weet wat er in de buurt speelt en kan je daardoor ook een beter advies geven. Daarnaast is hij snel ter plaatste mochten er nog vragen zijn.

Toch verkopen?

Is het voor jou toch geen optie om je huis aan te passen maar is een ander huis beter idee? Of wil je juist naar een andere buurt of stad verhuizen? Overweeg dan om je huidige huis voor je het te koop zet toch te laten witten. Door alle wanden en plafonds airless te laten spuiten, kun je voor zorgen dat je huis een mooie strakke uitstraling en ook neutraler oogt. Zo is je huidige woning veel makkelijker te verkopen tegen de door jou gewenste vraagprijs. Dat levert dus tijd en geld op.