Afbeelding
Tennekes.

Column Ondernemen in Kampen: ‘Kampen, DE kracht van positief denken!’

· leestijd 2 minuten Algemeen

Dat we in bijzondere tijden leven heden ten dage, dat behoeft geen uitleg meer. Onlangs is op Prinsjesdag de “nieuwe” Miljoenennota gepresenteerd. Gegeven de omstandigheden word er door het kabinet met een positieve mindset volop ingezet op door investeren in de samenleving. Dat bied nieuwe kansen dus.

Afgelopen zaterdag werd de nieuwe kantine van v.v. Go-Ahead Kampen geopend. De “oude” kantine heeft na 40 jaar dienst een metamorfose ondergaan en staat er weer spik en span bij voor de komende 40 jaar. Met de hulp van vele vrijwilligers, sponsoren, de VDK-Installatiegroep als project(bege)leider en de bouwcommissie als ontwikkelaar en regisseur is in amper 13 weken tijd de prachtige nieuwe kantine inclusief een geheel nieuwe entree gerealiseerd. Een project waar maanden van zorgvuldig overleg aan vooraf gegaan is. Een project waar ook enorm veel over gesproken is en belangrijker nog, waar volop inspraak mogelijk was op wat een ieder graag gerealiseerd zou willen zien. Met vereende krachten is er dus een prachtig resultaat neergezet waar men trots op mag zijn.

Wat heeft die nieuwe kantine als voorbeeld nou precies te maken met de nieuwe Miljoenennota hoor ik u/jou denken. We zullen in deze bijzondere tijden waarin we leven met vereende en verfrissende energie en krachten op zoek moeten naar “nieuwe” mogelijkheden voor onder andere huisvesting en woningbouw, zodat de enorme krapte op de woningmarkt weggenomen word. Tijdens de “online” nabeschouwingen die o.a. Rabobankbank Regio Zwolle de afgelopen weken organiseerde, heb ik meerdere keren aangegeven dat bestemmingsplannen omgezet moeten worden naar het mogelijk maken van appartementen bouwen in leegstaande kantoren of andere zakelijke panden. In Kampen moeten we met dergelijke aanpassingen en oplossingen ook zo snel mogelijk aan de slag. Landelijk en in steden om ons heen, worden er volop doeltreffender kantoorpanden omgebouwd naar appartementen complexen, zodat er meer ruimte op de woningmarkt ontstaat.

Nou, dan gaan we dat toch ook “gewoon” in Kampen doen, zou je dan denken? Als tegenwerping hoorde ik ook in de online sessies dat bestemmingsplannen dan vaak in de weg zitten. Daar ligt dus nog het e.e.a. aan werk te doen voor de Gemeente Kampen, start de procedures van het aanpassen van bestemmingsplannen z.s.m. op en ga met projectontwikkelaars en bedrijven werkzaam in de bouw aan de slag op weg naar mooie, inventieve, “nieuwe” vormen van woningbouw in en rond Kampen. Hiermee creëer je de hoognodige werkgelegenheid en extra ruimte op de woningmarkt.

Mooi bijkomend effect van die ontwikkel richting is dat veel bedrijven gerelateerd aan de bouwsector op die manier ook van de extra impulsen profiteren middels het leveren van hun goederen en diensten t.a.v. de nieuwe woningen. Dat bied extra werkgelegenheid en leid ook tot meer instroom van nieuwe inwoners in Kampen, waardoor de totale Kamper economie ook weer een mooie nieuwe opwaartse sprong maakt. Moeilijker kunnen we het niet maken, makkelijker wel! “De Kracht van positief denkt” maakt altijd weer het verschil. Samen maken we het verschil.

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl.