Afbeelding
Aangeleverd

Hoe ziet de arbeidsmarkt in de regio Almere eruit?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Almere, de jongste stad van Nederland met tal aan moderne architectuur en een goede dosis indrukwekkende natuur. De stad waar volop ruimte is voor innovatie, ondernemerschap, kennis en talent. De stad waar bedrijven, instellingen, werknemers en studenten zich graag vestigen. Maar hoe ziet de arbeidsmarkt in de regio Almere er nou precies uit? Eén ding is zeker, er zijn genoeg opties waar jij binnen no-time aan de slag kan! Wil jij weten waar jij met je talent kan werken? Bekijk de vacatures Almere en lees snel verder voor tips en tricks rondom het vinden van jouw droombaan in Almere en omgeving.

Waar kan ik werken in Almere?

Ondanks de crisis blijft de arbeidsmarkt in Flevoland zich herstellen en blijft het aantal vacatures groeien. Dit komt mede door de gunstige ontwikkelingen van het aantal inwoners in de regio. Hierdoor neemt vooral de vraag naar onderwijs, zorg en detailhandel toe. Ook de uitzendbanen doen het erg goed in regio Almere. Dit zorgt ervoor dat jij zonder enige moeite snel de baan van jouw dromen zult vinden. Liggen jouw ambities meer in de hospitality en wil je werken in de horeca, cultuur, sport en/of recreatieve sector? Dan moet je jezelf erop voorbereiden dat de zoektocht wellicht wat lastiger gaat worden. Het aantal banen in deze sectoren is in de regio Almere het afgelopen jaar helaas gedaald. 

Zit je toch even krap bij kas?

Soms gaat de zoektocht niet zoals je had gehoopt en kom je zonder werk thuis te zitten. Dit kan verschillende redenen hebben, van een burn-out tot ziekte. Maak je hier geen zorgen om. Want gemeente Almere, bedrijven en andere organisaties kunnen je hierbij helpen. Een uitkering is bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing als je zelf even niet zo breed zit en weinig geld verdient. Almere gelooft erin dat iedereen een steentje kan bijdragen aan de samenleving. Daarom stimuleren ze vrijwilligerswerk of mantelzorg in de tijd dat jij even afstand hebt van de arbeidsmarkt. Zo zorgen ze samen voor een fijne leefomgeving waar iedereen een steentje kan bijdragen aan de arbeidsmarkt. 

Ik wil beginnen!

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden die regio Almere biedt en wil je direct aan de slag? Ga dan snel ontdekken welk bedrijf bij jou past in het brede aanbod van vacatures. Wil je misschien toch iets buiten regio Almere zoeken? Bekijk dan snel het diverse aanbod vacatures in de rest van Nederland.