Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Nardus Koster van Hart voor Kampen.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Nardus Koster van Hart voor Kampen. Aangeleverd.

Raadspraat Hart voor Kampen: Waarom woon jij in Kampen?

Algemeen

Dit lijkt op zich een makkelijke vraag. Omdat je er geboren bent of omdat werk of studie je er heeft gebracht. Dat verklaard nog niet direct waarom je nog altijd woont. Dan komen al snel de leuke dingen naar voren. Mijn familie woont hier. Al mijn vrienden en vriendinnen wonen hier. Hier sport en speel ik bij de voetbalclub en het trompetterkorps. En ook altijd nog werk speelt een rol. Die verbondenheid met Kampen is groot en zit bij menigeen heel diep. “Terugkomend van vakantie ben ik thuis als ik de spits van de Bovenkerk zie” heb ik al vele malen gehoord en geldt ook voor mijzelf. Maar ook de IJssel is voor velen een altijd aanwezige factor van thuis zijn of komen. Vaak kun je ook niet precies uitleggen waarom al die zaken nu zo belangrijk zijn en waarom je ze mist als je er tijdje niet bent. Waarom geeft die ene kroeg of dat typische restaurant nou net het gevoel of je thuis bent? Of, wanneer je bij jouw club de kantine binnen stapt of langs het veld mag staan bij de wedstrijd van je kinderen. Waar komt dit nou precies vandaan? Het zijn die dingen die een speciaal plekje in je hart hebben. Die zaken die je koestert en die voor jou van belang zijn. Waar je een stapje harder voor wilt lopen en waar je voor wilt strijden. Waar je een sjaaltje voor omdoet en waar je een stikker voor op je auto plakt, om maar te laten zien waar jij van houdt.

“Terugkomend van vakantie ben ik thuis als ik de spits van de Bovenkerk zie” 

In de afgelopen weken ben je al te pas en te onpas op straat aangesproken en middels dit huis-aan-huis-blad met een charmeoffensief door alle politieke partijen bestookt. Elke partij heeft natuurlijk het beste met je voor en wil je het liefst een maat gemaakte belofte doen om jouw stem binnen te halen. Maar we moeten ook realistisch zijn, er is geen kok die voor alle monden kan koken, en beseffen dat er ook de komende jaren weer lastige besluiten gaan komen die niet voor iedereen een positieve indruk geven. De inwoners laten meepraten is dan ook een belangrijke stap en zal ook zeker bijdragen aan besluitvorming die veel beter op maat gaat zijn. Maar ook hier geldt een winstwaarschuwing. Niet iedereen kan en zal gelijk krijgen en het is dan ook van groot belang om vooraf duidelijk te zijn over de wijze van besluitvorming. Belangrijk uitgangspunt moet wat ons betreft dan ook altijd zijn dat het bijdraagt aan een mooie, veilige en toegankelijke stad waar jij je thuis voelt.

Wij vragen je dan ook niet alleen om je stem, maar ook om je hart. Je hart voor Kampen.
Stem op 14, 15 of 16 maart 2022! Stem Hart voor Kampen, lijst 10.

Nick de Vries

Nick de Vries

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44