Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Jacolien van de Wetering van de CDA-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Jacolien van de Wetering van de CDA-fractie. Herman IJssel

Raadspraat: Jij verdient een compliment!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. Ik weet niet hoe het u is vergaan, maar ik ben niet opgegroeid in een omgeving waar te pas en te onpas met complimenten werd gestrooid. ‘Doe maar gewoon jouw ding’, dat is bij ons de nuchtere kijk op het leven.

Sinds een aantal weken mogen we weer naar onze sportvereniging, ons koor, onze kroeg. De jongeren kunnen in het weekend weer uit (en als ouders kunnen we daar dan weer wakker van liggen). De deuren van de Stadsgehoorzaal mogen weer open en de makers, instellingen en gezelschappen in onze culturele sector pakken de draad op. We mogen weer naar evenementen, naar verjaardagen en er is weer meer ruimte in de kerken.

We mogen elkaar weer ontmoeten. Als persoon, maar ook in mijn functie als raadslid heb ik de contacten met de inwoners en de verenigingen gemist.

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag.

Voor veel mensen is deze periode ook een periode van herstel. Komen mijn klanten wel terug? Zijn de leden van mijn vereniging niet afgehaakt? Zijn er nog wel voldoende vrijwilligers in het dorps- of buurthuis? De eerste signalen in onze gemeente lijken goed. Veel mensen zijn lid gebleven van hun vereniging.  Zij doen weer gewoon ‘hun ding’. 

Er zit veel kracht in onze samenleving en daar moeten we zuinig op zijn. Het CDA Kampen wil zich ook in de nieuwe raadsperiode 2022-2026 blijven inzetten voor
een veilige en sociale gemeente met haar kernen waarin inwoners goed kunnen wonen, ondernemen, werken en ontspannen. Ik ben trots op onze mooie gemeente met veel denkers en doeners die hun buurt, dorp of stad sociaal en leefbaar willen houden. Hoewel zij zelf misschien zullen zeggen: ‘Ach, wij doen gewoon ons ding’.

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. Laten we elkaar vandaag eens een compliment geven, ook als dat in onze omgeving best bijzonder is. Laten we om ons heen kijken en mensen die dichtbij ons staan waarderen en een schouderklopje geven. Voor alles wat zij hebben gedaan de afgelopen periode, hun inzet voor hun vereniging, op school, in de zorg, hun bedrijf, thuis. Hoe gewoon het ook lijkt, het blijft bijzonder. 

Nick de Vries