Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Plafondlampen; waar moet je op letten?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Verlichting is essentieel in iedere ruimte, omdat het een groot verschil kan maken voor de sfeer. Of je nu een ontspannende ruimte wilt creëren om te lezen of iets energiekers om vrienden te vermaken, verlichting zal je helpen om het gewenste effect te bereiken. Plafondlampen bieden verschillende soorten verlichting, afhankelijk van jouw behoeften. Er zijn verschillende soorten plafondverlichting die je kunt gebruiken om een ruimte te verlichten: inbouwverlichting, trackverlichting, pendels, kroonluchters, en nog een paar andere. Hier is wat informatie over de meest voorkomende soorten plafondverlichting.

Inbouwverlichting

Inbouwverlichting is ontworpen om in de vloer of het plafond te worden geïnstalleerd. Het is een van de meest gebruikte soorten verlichting, omdat het gemakkelijk te installeren is en geschikt is voor een groot aantal situaties. Er zijn veel verschillende soorten inbouwspots die zeer duurzaam zijn door de metalen behuizingen. Hoewel inbouwspots meestal duurder zijn dan andere types, zijn ze het waard voor hun veelzijdigheid en lage onderhoudskosten. Er zijn ook decoratieve inbouwspots die perfect zijn om stijl aan een kamer toe te voegen. Inbouwspots zijn verkrijgbaar in verschillende wattages.

Rail verlichting

Railverlichting is een geweldige manier om een continue lichtbron te creëren. Het wordt vaak gebruikt om een muur of ander oppervlak te verlichten waar je geen armatuur wilt installeren. Railverlichting wordt aan de muur of het plafond bevestigd en aangesloten op een stopcontact. Als je een rail gebruikt die lang genoeg is, kun je een gedurfd lichteffect creëren dat de kamer prachtig verlicht. Rail lampen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van ontwerpen, maten en wattages. Railverlichting is een goede keuze als je wat stijl aan een kamer wilt toevoegen. Het werkt ook goed in gebieden waar je veel licht nodig hebt, maar niet de nodige wand ruimte hebt voor verlichtingsarmaturen.

Hangverlichting

Hangverlichting is een type plafondlamp dat wordt opgehangen aan een plafondbalk of ketting. Het wordt vaak gebruikt in keukens en eetkamers omdat het ruim licht geeft voor de tafel en de omliggende werkbladen. Hanglampen zijn ook zeer geschikt om grotere plafonds te bedekken. Er zijn verschillende soorten pendelverlichting. Hangende hanglampen aan de muur zijn meestal decoratief, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor industriële plafondlampen. Hangende hanglampen zijn er in verschillende vormen en maten met verschillende kenmerken die ze geschikt maken voor verschillende kamers en stijlen. Swag hanglampen worden gebruikt om grote oppervlakken te bedekken, zoals plafonds in de keuken en de eetkamer.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39