Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ga je met de caravan op vakantie? Dit moet je eerst voorbereiden

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je hebt na jaren sparen eindelijk je eigen caravan aangeschaft en staat te popelen om er een prachtige rondreis mee te maken. Logisch! Maar voor je de wagen aan je auto hangt en het gaspedaal intrapt, zijn er een paar dingen die je moet voorbereiden om zeker te zijn van een zorgeloze vakantie. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Boek voor vertrek een geschikte (en leuke!) camping

Met een caravan ga je minder snel ‘blind’ op pad dan wanneer je enkel met de auto reist. Idealiter zorg je vooraf dat je een camping gevonden en geboekt hebt waar plek voor je is. Ga je voor een camping met een uitgebreid animatieprogramma, veel zwembaden en allerlei leuke speelgelegenheden voor kinderen? Die zijn vaak sneller volgeboekt, dus wees er snel bij!

Bedenk goed wat je in moet pakken

Niets is zo vervelend als inpakken voor een zonvakantie en vervolgens met veel regen te maken krijgen. Kijk altijd van tevoren goed wat de weersvoorspelling is en pak hier de juiste kleding en spullen voor in. Denk daarnaast ook goed na over of je een goed paar wandelschoenen nodig hebt, of dat je genoeg hebt aan een paar teenslippers. Ga je wel of geen dikke jas meenemen? Door dit van tevoren goed te bedenken, voorkom je dat je tijdens het haastig inpakken toch wat belangrijke essentials vergeet.

Wat heb je nodig voor onderweg?

Je bent waarschijnlijk wel even onderweg met je caravan. Daarom is het goed om voorbereid de weg op te gaan. Naast dat je in je auto veiligheidsmaterialen en eventuele vignetten moet klaarleggen, wil je ook van tevoren goed nadenken over of je onderweg stopt om te lunchen of dat je liever broodjes inpakt. En hoe veel flessen water zul je nodig hebben gehydrateerd van A naar B te reizen? Reis je met kinderen, dan is entertainment voor onderweg ook geen overbodige luxe. Leesboeken, spelletjes en een tablet met hun favoriete film zorgt voor zowel je kind als voor jou voor een prettigere reis.

Ga goed verzekerd de weg op

Je hoopt het natuurlijk niet, maar er kan altijd iets misgaan tijdens je caravanvakantie. Zorg daarom dat je goed verzekerd bent. Om precies te weten waar je aan toe bent, waarvoor je je wilt verzekeren én wat dat allemaal gaat kosten, kun je je caravanverzekering vergelijken op een speciale vergelijkingssite, zoals op de vergelijkingssite van Vergelijkdirect. Zorg ook dat je aangesloten bent bij de Wegenwacht. Deze helpen je uit de brand als je langs de weg stil komt te staan. Als je de grens overgaat, wil je naast je voertuigen ook controleren of je zelf goed verzekerd bent in het buitenland. 

Als je zeker weet dat alles klaar is voor vertrek, dan rest je niets anders meer dan instappen en naar je droombestemming rijden. Fijne vakantie!